Røkt kolje (hyse) i form er godt og denne retten er lettvinn, siden alt lages i en form. Du får kjøpt kolje i ferskvaredisken på Meny og frossen fra Lerøy hos flere matbutikker. Oppskriften er passe til 4 personer.
800 g røkt koljefilet, i porsjonsstykker
1 purre i tynne ringer
4 – 8 poteter, avhengig av størrelse, skrelt og delt i tynne skiver
4 ss fiskefond
6 dl fløte
4 fedd hvitløk
4 tomater i skiver
200 g revet ost, gjerne flere varianter og gjerne vellagret
100 g revet parmesan
Litt urter til serveringen (kan utelates)
Legg purre og poteter lagvis i en ildfast form. Bland fløte, fond og finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper og hell blandingen over potetene. Sett formen i ovnen på 200 grader, stek i ca. 40 minutter midt i ovnen og rør underveis. Sjekk at potetene er myke og ferdigbakte, før du tar formen ut av ovnen og legger på fiskestykkene og deretter tomatskivene. Dryss over ost og parmesan, sett formen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 15-20 minutter, til fisken er gjennombakt og osten har fått fin farge. Legg på tallerkener og pynt ev. med friske urter, f.eks. persille, kjørvel eller dill.
Du finner mange spennende og varierte fiskeoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.