Rømmegrøt

Rømmegrøt er en av de virkelig gamle tradisjonsrettene i Norge. Du får kjøpt ferdig, som bare varmes opp, men det er det ingen grunn til å gjøre, når det er så enkelt å lage den selv.

2 beger rømme

2,5 dl hvetemel

6 dl melk

1 ts salt


Kok rømmen i to minutter. Tilsett halvparten av melet og rør kraftig til det kommer frem smør. Skum av smøret og bruk det når du serverer rømmegrøten. Tilsett resten av melet og spe med melk.

La rømmegrøten koke i noen minutter og tilsett saltet rett før serveringen. Server rømmegrøt med smøret, sukker og kanel.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese