Russland er et enormt land som ligger i to verdensdeler og det er vel ingen overraskelse at maten er variert. Nasjonalretten er borstsj, men piroger, blini og stroganov er også velkjente matretter.
Russiske oppskrifter:
- Babka – cozonac med nøtte og mandelspon
- Bær med vaniljekesam og eggelikør
- Balandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel – kāpostu tīteņi
- Biff stroganoff
- Borsjtsj – rødbetsuppe
- Deilige grillspyd
- Fersk tunfiskbiff
- Gadjar halwa – en deilig dessert
- Gulasjsuppe
- Havregrøt
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)
- Pannekaker
- Pavlova
- Perfekt potetpuré
- Pickles er mer enn sylteagurk
- Pilafris
- Potetmos
- Russiske erter
- Sildetallerken
- Smørdampede rotgrønnsaker
- Šopska salat
- Stekte, strimlede rotgrønnsaker