Salat fra Midt-Østen smaker godt som tilbehør til mange slags retter, f.eks. grillet eller stekt kjøtt eller til vegetarmat, som falafel. Den er også super som en av rettene til meze (småretter fra sør og øst for Middelhavet).
Salaten:
1/4 rødkål i tynne strimler
2 revne gulrøtter
1 agurk i små terninger
3 vårløk i tynne strimler
2 appelsiner i båter (skjær mellom hinnene, så du får fileter og bruk saften fra skroget i dressingen)
1 neve finhakket bladpersille
1 pose pistasjnøtter
Granateplefrø
Bland ingrediensene på et fat.
Dressingen:
2 ss ekstra virgin olivenolje
Appelsinsaften fra skrogene
2 lime, kun saften
1 håndfull fersk mynte, finhakket
Salt og pepper etter smak
Rør alt godt sammen og hell dressingen over salaten.
Du finner oppskrifter på mange forskjellige salater her og flere spennende og varierte retter fra alle verdenshjørner her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.