Salt karamellpanna cotta

Salt karamellpanna cotta

Salt karamellpanna cotta er en nydelig vri på den vanlige panna cottaen. Panna cotta er italiensk og betyr kokt fløte og den er enkel å servere til mange, siden den skal lages noen timer i forveien og oppskriften er enkel å gange opp. Denne varianten med salt karamell er min panna cottafavoritt for tiden og oppskriften er passe til 4 personer.

100 g sukker

3 gelatinplater

3 dl kremfløte

1 dl helmelk

Ca. 1/2 ts salt

Smelt sukkeret til karamell på lav varme. Det er viktig at du ikke rører, for da kan det krystallisere seg. Ta gryten med karamell av platen, bland fløten og melken og hell den litt etter litt over i karamellen under omrøring. Smak til med salt. 

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter, klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme blandingen. Rør i blandingen til den er helt avkjølt og fordel den i 4 porsjonsformer. Avkjøl salt karamellpanna cottaen i kjøleskapet i min. 4 timer.

Du kan enten servere panna cotta i formene, som jeg har gjort denne gangen, eller du kan løsne dem med en liten, skarp kniv langs kanten av formene så den løsner. Dyppe formene et øyeblikk i varmt vann og snu formene over på tallerkener.

Pynt med for eksempel friske bær, urter og nøtter. Jeg har brukt fiken, delt i to, bringebær, physalis, kiwibær, pistasjnøtter og mynteblader.

Salt karamellpanna cotta
Salt karamellpanna cotta

 

Du finner flere velsmakende og spennende desserter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese