Salt karamellsaus

Salt karamellsaus

Salt karamellsaus er deilig tilbehør til is, karamellpudding, riskrem, eplekake og masse annet. Sausen smaker aller best lunken.

200 g sukker

1 dl vann

2 dl kremfløte

50 g usaltet smør

1 ts havsalt

Bland sukker og vann i en kjele og kok opp uten å røre. La sukkeret karamellisere seg og bli gyllen, før du tilsetter fløten forsiktig. Pass på, for blandingen vil boble voldsomt. Rør sammen til en jevn saus under koking, ta kjelen av varmen og tilsett smør og havsalt. Rør godt til smøret er smeltet og sausen er glatt.

Salt karamellsaus
Salt karamellsaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese