Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana er en velsmakende, italiensk kjøttrett av kalvekjøtt med spekeskinke og salvie og vanlig for Roma og Lazio.

800 g mørbrad eller ytrefilet av kalv

8 skiver spekeskinke

8 store (eller 16 små) salvieblader

2-4 ss mel

3 ss olje

3 ss smør

Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana før steking

Kjøttet deles i 8 like store skiver og bankes helt flate. Legg på spekeskinke og salvie og fest med en cocktailpinne. Dypp siden uten skinke i mel.

Stekes i og smør, først med skinkesiden ned, så spekeskinken feste seg til kjøttet. Dryss over salt og pepper før du snur og steker på den andre siden.

Saltimbocca alla romana

Det tar ca. 1 minutt på hver side.

Server med ønsket tilbehør, f.eks. salat og parmesanpoteter.

Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese