Saltimbocca alla romana er en velsmakende, italiensk kjøttrett av kalvekjøtt med spekeskinke og salvie og vanlig for Roma og Lazio.
800 g mørbrad eller ytrefilet av kalv
8 skiver spekeskinke
8 store (eller 16 små) salvieblader
2-4 ss mel
3 ss olje
3 ss smør
Kjøttet deles i 8 like store skiver og bankes helt flate. Legg på spekeskinke og salvie og fest med en cocktailpinne. Dypp siden uten skinke i mel.
Stekes i og smør, først med skinkesiden ned, så spekeskinken feste seg til kjøttet. Dryss over salt og pepper før du snur og steker på den andre siden.
Det tar ca. 1 minutt på hver side.
Server med ønsket tilbehør, f.eks. salat og parmesanpoteter.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.