Saltimbocca med parmesangratinerte poteter og bønneragu

Saltimbocca med parmesangratinerte poteter og bønneragu er velsmakende tradisjonsmat fra Italia og San Marino.

Potetene:

Minipoteter

Rapsolje

Salt og pepper

Revet parmesan

Potetene deles i to og legges i en form som er smurt med olje. Krydre med salt og pepper og stek dem på 300 grader, til de begynner å få farge. Skru ned til 200 grader og riv over masse parmesan. Stek videre til parmesanen har fått farge og potetene er gjennombakt.

Saltimbocca:

800 g mørbrad eller ytrefilet av kalv

8 skiver spekeskinke

8 store (eller 16 små) salvieblader

2-4 ss mel

3 ss olje

3 ss smør

Kjøttet deles i 8 like store skiver og bankes helt flate. Legg på spekeskinke og salvie og fest med en cocktailpinne. Dypp siden uten skinke i mel.

Stekes i og smør, først med skinkesiden ned, så spekeskinken feste seg til kjøttet. Dryss over salt og pepper før du snur og steker på den andre siden.

Stekingen tar ca. 1 minutt på hver side.

Bønneragu:

2 bokser bønner, gjerne blandede

2 løk i strimler

Litt olje til steking

1 neve finhakket persille

2 hvitløk, finhakket

1 boks finhakket tomat, helst Mutti

1 ss kylling- eller oksefond

Salt og pepper

Brun løken i litt olje. Tilsett resten av ingrediensene og la dem koke i 15-20 minutter. Smak til med salt og pepper.

 

Saltimbocca med parmesangratinerte poteter og bønneragu
Saltimbocca med parmesangratinerte poteter og bønneragu

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese