Sellerirotpuré med hasselnøtter

Sellerirotpuré med hasselnøtter smaker godt som tilbehør til både fugl, storfe og svin. Jeg har brukt litt gulrot for å gi puréen en litt gylnere farge, men den er ikke nødvendig for et velsmakende resultat.

1 sellerirot

1 gulrot

Fløte, så det akkurat dekker

3 ss kyllingfond

2 fedd hvitløk, finhakket

1/2 sitron, kun litt av saften

Salt og pepper

50 g hasselnøtter, grovhakket

Skrell og del sellerirot og gulrot i terninger. Terningene legges i en kjele og dekkes akkurat med fløte. Tilsett kyllingfond og hvitløk og la det koke til terningene er møre. Kjør det til en fin puré og smak til med sitron, salt og pepper. Rør inn hasselnøtter og server.

Sellerirotpuré med hasselnøtter
Sellerirotpuré med hasselnøtter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese