Sennepssild kan serveres som godt pålegg til julefrokosten, til koldtbord eller til sildebord. Om du ikke har funnet din yndlingssild enda, kan dette være den du har ventet på.
300 g sursild
1 grønt eple
1 løk
3 ss dill, frisk
6 ss grov sennep
1,5 ss sukker
1,5 ss 7% eddik
0.75 dl rapsolje
6 ss rømme
Salt og pepper
Ta sildebitene ut av laken, legg på tørkepapir og la dem renne av seg. Skjær eple og løk i biter, og finhakk dill.
Bland sammen dill, sennep, sukker, eddik, solsikkeolje og rømme. Smak til sausen med salt og pepper, eventuelt litt sukker og eddik. Bland eple- og løkbitene inn i sausen.
Legg sild og saus lagvis i et glass eller krukke, og legg på lokk. La sennepssild trekke et par dager i kjøleskap før den spises.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.