Shakshouka (shakshuka, shakshoka, schakschuka) serveres til frokost i Tunisia, Algerie, Egypt, Libya, Marokko, Iran, Jordan, Saudi Arabia, Palestina og Israel. Retten er trolig fra Tunisia, men er Israels nasjonalrett. Vi liker å bruke shakshouka til lunsj, eller som en del av meze, som er sørlige og østlige del av Middelhavets svar på tapas. Du kan også bruke den som en kjapp middagsrett.
2 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 rød paprika, finhakket
3 ss olivenolje
2 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
3 ts paprikapulver
1/4 ts kajennepepper
1 boks finhakkede tomater
12 cherrytomater
1 rød chili, finhakket
Salt og pepper
5 egg
1 neve frisk koriander, finhakket
Fres løk og hvitløk i oljen i en vid stekepanne, til løken er blank. Tilsett paprika og alle krydderne og la det frese i 5 min. under omrøring. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra eggene og frisk koriander og det koke under lokk i min. 20 min. Lag groper i sausen og kakk ett egg i hver grop. Sett på lokket igjen og la det småputre i 5 min. Dryss over koriander og server shakshouka med godt brød, f.eks. pita.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.