Shakshouka

Shakshouka (shakshuka, shakshoka, schakschuka) serveres til frokost i Tunisia, Algerie, Egypt, Libya, Marokko, Iran, Jordan,  Saudi Arabia, Palestina og Israel. Retten er trolig fra Tunisia, men er Israels nasjonalrett. Vi liker å bruke shakshouka til lunsj, eller som en del av meze, som er sørlige og østlige del av Middelhavets svar på tapas. Du kan også bruke den som en kjapp middagsrett.

2 løk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1 rød paprika, finhakket

3 ss olivenolje

2 ts malt koriander

2 ts malt spisskummen

3 ts paprikapulver

1/4 ts kajennepepper

1 boks finhakkede tomater

12 cherrytomater

1 rød chili, finhakket

Salt og pepper

5 egg

1 neve frisk koriander, finhakket

Fres løk og hvitløk i oljen i en vid stekepanne, til løken er blank. Tilsett paprika og alle krydderne og la det frese i 5 min. under omrøring. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra eggene og frisk koriander og det koke under lokk i min. 20 min. Lag groper i sausen og kakk ett egg i hver grop. Sett på lokket igjen og la det småputre i 5 min. Dryss over koriander og server shakshouka med godt brød, f.eks. pita.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese