Sirupssnipper er en tradisjonsrik småkake og en av de sju slagene det var vanlig å ha på kakefatet til jul. Den smaker også godt som sprøtt tilbehør til en iskremdessert. Jeg har gode minner fra barndommen min, for farmor og besse hadde disse kakene hvert år og de lagde så mye at vi spise dem fikk langt utover våren. Mormor lagde også sirupssnipper, men hun tok ikke bryderiet med å skålde mandel og legge på toppen. Det fine med sirupssniper, er at de har god holdbarhet og kan bakes lenge før jul.
250 g mørk sirup
1,75 dl fløte
175 g meierismør
0,5 ts pepper
0,5 ts nellik
100 g sukker
0,5 ts ingefær
0,5 ts kanel
330 g hvetemel
50 g malte mandler eller ferdigkjøpt mandelmel
1 ts bakepulver
Kok opp sirup med fløte, smør og sukker på middels temperatur. La det koke i ett minutt før kjelen tas av varmen og avkjøles.
Bland sammen resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Tilsett sirupsblandingen og rør alt godt sammen. La det så stå i kaldt over natten.
Dryss litt mel på benken og kjevle litt av deigen tynt ut. Bruk pizzakutter til å lage snipper. Legg snippene på en bakepapirkledd langpanne. Legg en skåldet mandel midt på hver snipp.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 8-10 minutter.
Oppbevares i en tett boks.
Jeg bruker ofte sirupssnipper til en deilig juledessert som du finner oppskrift på her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.