Sitron- og urtebakt laks er både lettvint og godt. Jeg brukte båtpoteter og smørdampede gulrøtter til, men du kan gjerne bruke kokte poteter og andre grønnsaker også.
Potetene:
200-250 g poteter per person
Raps- eller solsikkeolje
Salt og pepper
Del potetene i båter og legg dem i en ildfast form og risle over litt olje. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen på 250 grader til de får en gyllen, fin farge og er gjennomstekte. Rør et par ganger under stekingen, så de får farge på alle sider.
Laksen:
1 kg laksefilet med skinn
Salt og pepper
2 dl crème fraîche
1 neve finhakket kjørvel, ev. persille el. dill
Skall av 1 sitron
1 ss flytende honning
Legg laksen med skinnsiden ned i en smurt ildfast form. Krydre med fiskekrydder, salt og pepper.
Bland sammen resten av ingrediensene og smør blandingen over laksen.
Stek den i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Skvis over litt sitron og server med valgfrie poteter og grønnsaker.

Du finner spennende og varierte fiskeoppskrifter fra hele verden her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.