Sjokolade- og chilifondant

Sjokolade- og chilifondant

Sjokolade- og chilifondant er en litt «varmere» sjokoladefondant. Sjokoladefondant er en deilig, fransk dessert, som serveres varm. Den skal være fast, som en sjokoladekake utenpå og i midten skal den være flytende. Jeg serverer den alltid med iskrem.

200 g kokesjokolade med chili

250 g smør

5 egg

150 g sukker

150 g mel

Smeltet kokesjokolade
Smeltet kokesjokolade

Varm kokesjokolade med chili sammen med smør på veldig lav varme i en kjele til det har smeltet.

Egg og sukker
Egg og sukker

Samtidig vispes egg og sukker sammen til en jevn røre og blandes med mel. Rør inn sjokoladeblandingen og hell alt i små ildfaste former. Stekes på 200 grader i 15-20 minutter. Det er viktig å følge godt med, for den skal være fast utenpå og flytende i midten.

 

Jeg serverer den med en gang, sammen med vaniljeis. Du finner oppskrift på vaniljeis HER. 

Sjokolade- og chilifondant
Sjokolade- og chilifondant før steking

 

Sjokolade- og chilifondant
Sjokolade- og chilifondant

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese