Sjokoladelavakake eller chocolate lava cake er en liten sjokoladebombe av en dessert. Om du liker sjokoladefondant, vil du garntert like denne deilige dessertkaken også. Lavakaken er garantert mye lettere å lykkes med også, siden ganasjen i midten garantert blir perfekt, selv om du skulle glemme den et minutt eller to i ovnen.
Denne oppskriften gir 8 porsjoner.
Ganasj:
400 g mørk sjokolade (om du liker bedre lysere sjokolade, kan du bruke det)
1 dl fløte
Smelt sjokoladen over vannbad og tilsett fløten under omrøring. Sett i fryseren i minst 2 timer.
Kakerøren:
12 ss smør
300 g mørk sjokolade
6 store egg
1 dl lyst, brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
2 ss grand marinier eller annen likør som passer til sjokolade
6 ss hvetemel
Smelt smør og sjokolade over vannbad. Pisk sammen egg og sukker i en stor bolle. Tilsett vaniljeekstrakt, likør og hvetemel. Hell den smeltede sjokoladeblandingen sakte over i eggeblandingen mens du visper det godt sammen.
Smør porsjonsformer med smør og dryss dem godt med sukker. Fyll opp med røre til ca 1/3 av formen. Legg i 1 kule av ganasjen i hver form. Fyll opp med røre, så det dekker ganasjen.
Stekes på 220 grader midt i ovnen i 11 minutter. Serveres med vaniljeis eller krem og friske bær.
Du finner flere lekre og velsmakende desserter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.