Sjokoladepudding er en barndomsfavoritt for de fleste. Hjemmelaget sjokoladepudding er enkelt å lage og så mye bedre enn ferdigkjøpt. Denne oppskriften er passe til 6 personer, hvis du serverer 3-retters middag, og 4 storspisere.
4 gelatinplater
3 dl melk
2 dl fløte
50 g sukker
100 g mørk sjokolade i terninger
Kok opp melk, fløte og sukker i en kjele, så sukkeret løser seg opp. Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 min.
Løft kjelen vekk fra platen og rør inn sjokoladen. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den direkte i den varme blandingen. La blandingen stå til avkjøling i noen minutter.
Hell blandingen i 6 små former, eller en stor form. Sett den i kjøleskapet til puddingen blir stiv i minimum 2 timer.
Server sjokoladepuddingen med vaniljesaus eller litt pisket krem.
Om du vil hvelve sjokoladepuddingen over på et fat og pynte den, dyppes formen i varmt vann for å få puddingen enkelt ut av formen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.