Skatevinger med gremolata er nydelig. Jeg bestiller skatevinge på Meny, men det er sikkert flere butikker som kan skaffe det. Oppskriften er passe til 4 pers.
Gremolata:
1 finhakket potte dill
1 potte persille
2 fedd finhakket hvitløk
1 lite glass kapers
2 finstrimlede vårløk
2 dl mangoeddik
1 dl sitronolje
1 dl olivenolje
Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du tilbereder resten.
Bakte perlepoteter:
1 kg minipoteter
Olivenolje
Salt og pepper
Risle litt olje i langpanna og legge potetene i hele. De kan krydres med det du ønsker av både krydder og urter. Her har jeg brukt kun salt og pepper. Jeg ruller potetene i oljen, så de blir dekket rundt hele og steker dem på 220 grader til de er møre. Sjekk med en spiss kniv.
Skate:
1 kg skatevinge med skinn
Olivenolje
20 minitomater, delt i 2
Risle en ildfast form med litt olje og legg skatevingen med skinnsiden ned. Legg i minitomater og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen vingen.
Skatevingen flaker seg lett, så vær forsiktig når du flytter den. Det er enklest å sette formen på bordet.
Du finner flere spennende, velsmakende og varierte retter med fisk her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.