Slovenias mattradisjoner er preget av de mer kjente naboene, Italia, Østerrike, Ungarn og Kroatia. De spiser pølser, wienersnitsel, gulasj, tortellini, gnocchi, pizza, risotto og burek.
Hvis du vil smake noe som er slovensk tvers igjennom, kan du prøve potica, som er en slags rullekake, laget av gjærdeig.
- Apfelstrudel med hjemmelaget vaniljeis
- Biff- og baconsalat med balsamicodressing
- Bønner i tomatsaus
- Bønneragu
- Fersk tunfiskbiff
- Filopakket fiken med chèvre
- Fylt kyllingfilet
- Gløgg – glühwein – mulled wine
- Gulasjsuppe
- Kald middelhavssaus
- Kyllingsalat med krutonger
- Lammeburger med smak av Middelhavslandene
- Olivenbrød
- Pizza quattro formaggi
- Pizzabunn
- Risotto
- Snitsel med spennende potetsalat
- Wienersnitsel