Smazhenka

Smazhenka er en blanding av pai og pizza, som spises i deler av Øst-Europa. Jeg har fylt med løk, grilla paprika og kokt skinke.

4,5 dl vann

10 g gjær

1 ts sukker

1 sammenpisket egg

20 ml olje

250 g fullkornshvete

250 g hvetemel

10 g salt

Bland sammen og la heve under plast til dobbel størrelse.

Smazhenka Smazhenka

Ketsjupsaus:

1 ss ketsjup

2 ss majones

Rør sammen og sett til side.

Crème fraîchesaus:

2 egg

2 ss crème fraîche

Rør sammen og sett til side.

Smazhenka Smazhenka

Montering:

Løk

Grilla paprika

Kjøttpålegg

Revet parmesan

Smør paiformer og dryss dem med strøkavring eller semolina. Dypp en skje i vann og legg deigen i et lag på 8 – 10 mm.

Smør et tynt lag med ketsjupsausen og legg på ønsket fyll. Hell på litt av rømmefyllet og dryss over godt med parmesan.

Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 – 40 min, til bunnen er ferdigstekt.

Smazhenka
Smazhenka

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese