Smørdampede rotgrønnsaker

Smørdampede rotgrønnsaker passer til både kjøtt og fisk. Det er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Jeg har brukt beter og gulrøtter, men du velge andre grønnsaker også, for eksempel persillerot eller sellerirot. Uansett ser det lekrest ut at noen av grønnsakene har litt farge.

1 rødbete, skrelt og delt i terninger

1 gulbete, skrelt og delt i terninger

2 gulrøtter, skrelt og delt i terninger

1 god klatt smør

Salt og pepper

Smelt smøret i en kjele, tilsett grønnsakene, litt salt og pepper.

La grønnsakene koke i smøret på lav temperatur, mens du rører av og til. Sjekk etter noen minutter om de er møre. Koketiden er avhengig av størrelsen på terningene.

Smørdampede rotgrønnsaker
Smørdampede rotgrønnsaker

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese