Smørgåstårta smaker godt og er enkelt å lage, dersom du ikke har store ambisjoner for utseendet.
Start med å lage fyll. Jeg har laget to slag, for å gi litt variasjon i kaka.
Fyll 1:
4 hardkokte egg, delt i små terninger
3 vårløk i fine strimler
200 g pillede reker
4 dl creme fraiche
1 ss sennep
1/2 pose majones
2 ss frisk finhakket dill
1 glass sort rogn
Hvit pepper
Kajennepepper
Bland alle ingrediensene sammen, smak til med pepper og sett kaldt.
Fyll 2:
300 gr røkt skinkepålegg i små terninger
4 dl creme fraiche
1/2 pose majones
Salt og sort pepper
Bland ingrediensene og smak til med salt og pepper og sett kaldt.
Kaken:
Skjær skorpen av 2 formloff og del dem på langs i tommetykke skiver. Legg to skiver ved siden av hverandre på et fat og legg på fyll 1. Legg på to nye skiver. Fordel fyll 2 over skivene og legg på et siste laget med loff. Nå skal helst kaken stå kaldt over natten, så den får satt seg, med et fuktig koppehåndkle over.
Pynting:
Når kaken skal dekoreres, smør jeg på et lag med 4 ss majones og 4 dl creme fraiche, som skal fungere som lim. Du kan dekorere med hva du vil, men jeg har brukt:
1 hardkokt egg i skiver.
500 g pillede reker
200 gr røykelaks
1 sitron i skiver
Dill
Små tomater, delt i to
1 glass rød rogn
Salatblader
Du finner flere svenske oppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.