Snitsel med spennende potetsalat og erter

Snitsel med spennende potetsalat

Snitsel med spennende potetsalat og erter er en litt uvanlig kombinasjon, men det passer veldig godt sammen. Snitsel er vanlig å servere i store deler av Mellom-Europa og jeg husker godt at når vi spiste på veikro eller kafé, da jeg var liten, valgte jeg alltid snitsel, hvis de hadde det på menyen. Jeg liker å  variere tilbehøret og kan anbefale disse potetene som en variasjon. Du får kjøpt spirer på Meny og sikker flere andre matbutikker. Ansjosen er ikke nødvendig, for et godt resultat, men jeg synes den gir en deilig piff til retten, så jeg anbefaler å prøve en liten bit, før du sier nei takk. Om du ikke får tak i kalv, kan du bruke annet storfekjøtt, eller om du kan bruke svin også, om du liker det. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

Snitsel:

800 g flatbiff av kalv, eller mørbrad

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

2 dl hvetemel

4 egg

5 dl panko eller strøkavring

3 ss smør

3 ss rapsolje

200 g erter (helst ferske eller frosne)

1 ss smør

 

 

Skjær kjøttet i 4 skiver og bank dem ut til de er 5 mm tykke. Krydre med salt og pepper på begge sider. Finn fram tre dype tallerkener eller boller. Hell melet i den første, visp sammen eggene i den andre og griljermelet i den tredje. Plasser dem etter hverandre på benken. Dypp en og en kjøttskive først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel, og legg dem med litt avstand på et bakepapir.

Varm en stor stekepanne og ha i ca. 1/4 av smøret og all oljen. Når det slutter å bruse, kan du legge i to snitsler. Stek dem ca. 3 min. på hver side, til de er gylne og sprø. Legg dem over i en ildfast form og hold dem varme. Gjenta prosessen med de siste snitslene.

Potetene:

200 g poteter per person, gjerne minipoteter

1/2 dl Bergbys søt og sterk  pølsesennep

2 ss kapers

1/2 dl olivenolje

1 neve finhakket bladpersille

1 finhakka vårløk

Reddikspirer

1/2 lime, kun saften

Pepper

Kok potetene møre i lettsaltet vann. Om de er fine, kan du bruke dem med skallet på. Rør alt godt sammen og bland med nykokte poteter, før du drysser reddikspirer eller andre spirer over.

Servering:

8 ansjosfileter (frivillig)

2 ss kapers

1 sitron i båter

Erter

Snitsel med spennende potetsalat og erter serveres med ansjos (om du liker det), kapers og sitronbåter. Du kan bruke enten erter fra boks, fra frysedisken, eller om du får tak i ferske, smaker det aller best.

 

Du finner mange flere oppskrifter på spennende og variert mat fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hva synes du?

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese