Solbærsild er noe helt nytt for meg, men jeg er veldig glad i solbær og regnet med at det måtte bli godt og det ble det.
Lake:
0,75 dl sukker
1 dl vann
5 ss eddik, 12%
1 laurbærblad
2 pepperkorn
Kok opp alle ingrediensene til laken, la den småkoke under omrøring, til sukkeret har løst seg opp. La laken avkjøle seg helt, før du tilsetter resten av ingrediensene.
Sild:
Avkjølt lake
1/2 dl solbærsirup
6 kryddersildfileter, vannet ut etter anvisning på pakka
1/2 rødløk, i strimler
1/2 dl solbær (ta også med ev. saft som har rent av bærene
Tørk av silden og del den i gaffelbiter. Legg sild, løk, og solbær lagvis i en krukke og hell laken over. La solbærsild stå kaldt i min. 2 dager, før du spiser av den.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.