Soltørka tomat- og olivenbrød smaker godt til supper, gryteretter, tapas og mye annet. Denne oppskriften gir ca. 2 store eller 4 mindre brød.
125 g smør
1 pk gjær
1 egg, sammenpisket
6 dl melk
1 kg hvetemel
1 glass oliven i skiver, avsilt
1/2 glass soltørka tomat, godt avsilt
1 ss sukker
1/2 ts bakepulver
1 ts salt
Smelt smør og hell i melk, løs opp gjær i blandingen og tilsett egget. Bland mel, sukker, bakepulver, salt og tilsett melkeblandingen, oliven og soltørket tomat. Elt godt og la deigen hvile, tildekket, på et lunt sted til den i hvert fall har doblet seg. Del deigen i 2 eller 4 like deler og form avlange eller runde brød. Legg dem på bakepapirdekket stekeplate og la dem heve til ønsket størrelse i minimum 30 minutter. Pensle med en blanding av sammenpisket egg og melk og stek på 190 grader i 30-40 minutter. Avkjøl på rist.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.