Sommerskinke med potetsalat og aspargessaus er en rett som oser av sommer og jeg lager den alltid når den nye, hvite aspargesen har kommet. Potetsalaten kan serveres både varm og kald.
Potetsalaten:
1 pose nypoteter, kokt og delt i skiver
2 ss kapers
2 ss hvit balsamicoeddik
4 ss god olivenolje
1 neve finhakka urter, f.eks. bladpersille eller kjørvel
salt og pepper
Bland alt sammen og la det stå med plast eller lokk over til servering, gjerne i romtemperatur.
Sausen:
1 pose aspargessuppe
1/2 mengde væske av det som står på posen
Bland sammen i en kjele og kok opp under omrøring.
Sommerskinka:
1 sommerskinke eller ferdig kokt bayonneskinke, skjæres i skiver og brukes kald. Om du vil ha den varm, kan du legge den, med vakumposen på, i en kjele med kokende vann i ca. 30 min.
Aspargesen:
1 bunt asparges
Litt olivenolje til pensling
Salt
Skjær av den trælete delen nederst på hver asparges og skrell den med potetskreller eller lignende. Smør på olivenolje, dryss over litt salt og grill den i 3-4 minutter, de skal ikke være soggy.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.