Sommerskinke med rødvinssaus passer godt på varme sommerdager. Sommerskinken serverer jeg kald, men om du vil, kan du lune den i aluminiumsfolie i ovnen
Rødvinssaus:
3 fedd hvitløk
4 store eller 8 små sjalottløk
1 dl rødvin
2 dl kraft, f.eks. svine-, grønnsaks- eller kyllingkraft
1/2 dl solbærsirup
3 dl fløte
Salt og pepper
Bladpersille
Finhakk sjalottløk, og brun den i smør i en gryte. Tilsett finhakket hvitløk og la den surre med i panna i 1 minutt. Tilsett rødvin, kraft, solbærsirup og fløte. Kok inn til det tykner. Smak til med salt og pepper.
Potetene:
Risle litt olje i langpanna og legg potetene i hele. De kan krydres med det du ønsker av både krydder og urter. Her har jeg brukt kun salt og pepper. Rull potetene i oljen, så de blir dekket rundt hele og stek dem på 220 grader til de er møre. Sjekk med en spiss kniv.
Brokkolini:
200 g brokkolini
2 ss smør
1 ss grønnsaksfond
Kok opp en kjele med vann, smør og fond. Legg i brokkoliniene og sett på lokk i ca. 2 minutter. Snu brokkoliniene og la dem dampe i 2 minutter til. Den skal være mør, men fortsatt ha litt tyggemotstand.
Server sommerskinke med rødvinssaus, ovnspoteter og brokkolini.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.