Sønnen i husets sataykylling er en fantastisk deilig rett med grillet kylling, peanøttsaus og en nydelig mangosalat til. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
700 g kyllingfilet
Marinade:
1 dl ketjap manis (søt soyasaus)
1 ss sambal oelek (chilipasta)
2 ss rapsolje
2 ss sesamolje
1 ss ingefær fra glass, ev. revet fersk ingefær
2 fedd hvitløk, finhakket
1 neve frisk koriander, finhakket
Bland ingrediensene til marinaden i en bolle. Skjær kyllingfiletene i tynne skiver på langs, og legg dem i marinaden i min. 30 min. men gjerne over natten. Tre kyllingfiletene i på spyd i sikksakk, bruk gjerne engangshansker. NB! Ta vare på marinaden. Stek kyllingsatayene på grillen eller i stekepanne, til de har fått fin stekeskorpe og er gjennomstekte.
Jeg har brukt grillspyd av metall, men om du bruker trespyd, er det viktig å legge dem i vann i noen timer, så de ikke tar fyr under grillingen.
Peanøttsaus:
1 boks kokosmelk
200 g grovt peanøttsmør
Resten av marinaden
Kok opp alle ingrediensene og la den småkoke i noen minutter. Tilsett litt vann, om sausen blir for tykk.
Salaten:
1 mango i terninger
2 avocado i terninger
1 liten pose cashewnøtter, ristet
3 vårløk, finstrimlet
1/2 rød chili, finhakket
1 ts ingefær fra glass
1 beger granateple, ev. frøene fra 1/2 granateple
1/2 lime, kun saften
1 neve frisk koriander, finstrimlet
Bland sammen chili, ingefær og lime til en dressing og rør den sammen med resten av ingrediensene til salaten.
Server gjerne sønnen i husets sataykylling med ris.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.