Sønnen i husets sataykylling

Sønnen i husets sataykylling er en fantastisk deilig rett med grillet kylling, peanøttsaus og en nydelig mangosalat til. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

700 g     kyllingfilet

Marinade:

1 dl ketjap manis (søt soyasaus)

1 ss sambal oelek (chilipasta)

2 ss rapsolje

2 ss sesamolje

1 ss ingefær fra glass, ev. revet fersk ingefær

2 fedd hvitløk, finhakket

1 neve frisk koriander, finhakket

Bland ingrediensene til marinaden i en bolle. Skjær kyllingfiletene i tynne skiver på langs, og legg dem i marinaden i min. 30 min. men gjerne over natten. Tre kyllingfiletene i på spyd i sikksakk, bruk gjerne engangshansker. NB! Ta vare på marinaden. Stek kyllingsatayene på grillen eller i stekepanne, til de har fått fin stekeskorpe og er gjennomstekte.

Jeg har brukt grillspyd av metall, men om du bruker trespyd, er det viktig å legge dem i vann i noen timer, så de ikke tar fyr under grillingen.

Peanøttsaus:

1 boks kokosmelk

200 g grovt peanøttsmør

Resten av marinaden

Kok opp alle ingrediensene og la den småkoke i noen minutter. Tilsett litt vann, om sausen blir for tykk.

Salaten:

1 mango i terninger

2 avocado i terninger

1 liten pose cashewnøtter, ristet

3 vårløk, finstrimlet

1/2 rød chili, finhakket

1 ts ingefær fra glass

1 beger granateple, ev. frøene fra 1/2 granateple

1/2 lime, kun saften

1 neve frisk koriander, finstrimlet

Bland sammen chili, ingefær og lime til en dressing og rør den sammen med resten av ingrediensene til salaten.

Server gjerne sønnen i husets sataykylling med ris.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese