Sosaties (sør-afrikanske og namibiske grillspyd) har en litt uvanlig sammensetning for oss, her oppe i nord, men de smaker veldig godt.
500 g kylling lårfilet i biter
24 tørka aprikoser
6 ss hvitvinseddik
4 ss olivenolje
2 ts brunt sukker
2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
2 ts karri
Tre kyllingbiter og aprikos på grillspyd. Bland sammen resten av ingrediensene til en marinade, dekk spydene med marinaden og la dem ligge minst to timer, helst over natten.
Grillspydene til kyllingbitene er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. De kan også tas i ovnen på 200 grader, til kyllingen er gjennomstekt. Server med ris med løk og en god salat.
Risen kokes etter anvisning på pakken og blandes med stekt løk, rett før servering.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.