Søtpotetsuppe med smak av Thailand smaker veldig godt og kan gjøres så sterk du vil, med å tilsette mer chili.
2 finhakkede løk
2 fedd hvitløk
1 ss reven ingefær
2 ss rød currypaste
500 g skrelt søtpotet i terninger
7 dl hønsebuljong ev. grønnsaksbuljong
6 dl kokosmelk
1 lime, kun saften
Chili, koriander, sprøstekt spekeskinke og søtpotetchips til servering
Fres løken til den blir blank og myk i litt olje. Tilsett hvitløk, ingefær og currypaste og fres videre under omrøring i et par minutter.
Tilsett søtpotet, buljong og kokosmelk. Kok opp og la det koke videre til søtpotetene er helt møre, det tar ca. 20 minutter.
Kjør suppenhelt glatt med en stavmikser.
Smak suppen til med salt og saften fra limen. Dryss over litt finsnittet chili ved servering og pynt med litt koriander, sprøstekt spekeskinke og søtpotetchips.
Skinka lages enkelt ved å legge den utover et bakepapir og sette den i ovnen på 150 g til den blir sprø. Ta den ut og knus den lett.
Chipsen er også enkel å lage. Skrell søtpotet, bruk ostehøvel for å få fine, tynne skiver. Legg den deretter utover et bakepapir og sett den i ovnen på 150 g til den blir sprø.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.