Spagetti bolognese er kanskje den italienske retten vi har spist lengst i Norge. Jeg fikk det servert av moren min i barndommen, som spagetti og kjøttsaus. Spagetti bolognese er lett å lage og er godt likt av både små og store.
Denne oppskriften er passe til 6 personer.
Ingredienser:
2 ss olivenolje
2 ss smør
1 løk i terninger
2 store gulrøtter, skrelt og delt i små terninger
2 selleristilker, terninger
4 hvitløksfedd, finhakket
1 kanelbark
2 laurbærblader
150 g pancettaterninger (eller bacon)
1 ts havsalt (om du bruker bacon, behøves ikke salt)
Nykvernet pepper
1 kg karbonadedeig
2,5 dl tørr hvitvin, ev. eplemost
3 dl fløte
1 boks knuste tomater (helst Mutti)
2 ss oksefond
Revet parmesan til servering
Spagetti
Fersk basilikum
Fremgangsmåte:
Fres løk, gulrot, stangselleri og hvitløk i olje og smør i 5 minutter, til grønnsakene er myke og rør ofte. Tilsett pancetta (bacon) og brun det i 10 minutter, til pancettaen (baconet) er gyllen og sprø. Tilsett kjøttet i flere omganger og rør så det blir kornete mellom hver gang. Dette gjør at kjøttet karamelliseres riktig, rør godt så kjøttet blir karamellisert og ikke brent. Tilsett hvitvinen og rør godt sammen. Pass på å få med det som ev. har festet seg til bunnen av gryta og rør til vinen er fordampet (2 til 3 minutter). Tilsett fløte, tomater, fond, laurbær, kanelbark og pepper. Kok på lav varme, med lokket delvis på i 2,5 til 3 timer og rør hver halvtime. Sausen er klar når den har blitt fløyelsmyk, tykk og har fått mer naturlig sødme.
Servering:
Kok spagetti etter anvisning på pakken og server spagetti bolognese med et dryss parmesan og ev. basilikum.
Du finner flere smaksrike og spennende italienske oppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.