Spagetti bolognese eller spagetti med kjøttsaus, hører med til min barndoms favoritter og smaker fortsatt helt fantastisk. Noe av hemmeligheten er den lange koketiden, som gjør at sausen får en naturlig sødme. Alkoholen fordamper selvfølgelig under kokingen og dette gjør retten velegnet også for barn.
3 ss olivenolje
2 finhakkede løk
2 finhakkede hvitløksfedd
100 g bacon i terninger
2 gulrøtter i terninger
2 stjerneanis
4 laurbærblad
2 stilker frisk timian
2 ss tørket oregano
600 g karbonadedeig
1 flaske hakkede tomater (helst Mutti) eller 2 bokser
3 dl kalve- eller oksekraft
2 dl rødvin
Salt og pepper
Spagetti kokt etter anvisning på pakken, gjerne al dente
Parmesan
Noen friske basilikumblader til pynt
Varm oljen på middels varme i en stor stekepanne med høye kanter, og fres bacon til det begynner å bli sprøtt. Tilsett løk og hvitløk og la det frese i et par minutter. Løken skal ikke bli brun, men gyllen og myk. Tilsett gulrøtter, laurbærblader, stjerneanis, timian og 2 oregano.
Brun karbonadedeigen i en annen panne med litt olje og hell den over i pannen med grønnsakene.
Tilsett hakkede tomater, kalve- eller oksekraft og rødvin og la det småkoke under lokk i hvert fall en time, gjerne enda lenger og smak til med salt og pepper.
Serveres med nykokt pasta og kanskje et dryss nyrevet parmesan. Pynt med friske basilikumblader og server.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.