Spagetti carbonara

Spagetti carbonara er en videreutvikling av en gammel rett fra Lazio i Italia. Den er rask og lettvinn å lage og smaker godt. Det spesielle med carbonara, er at sausen er basert på eggeplommer og kokevann fra pastaen, så ikke hell det rett i vasken, når du siler av pastaen. Resultatet er en nydelig kremaktig saus, uten bruk av meieriprodukter. Jeg har brukt spagetti som er farget med rødbetesaft, men du kan bruke vanlig spagetti eller en annen pastavariant, om du ønsker det. Oppskriften er passe til 2 pers.

200 g spagetti

60 gram baconterninger

3 eggeplommer romtemperatur

25 gram revet parmesan eller pecorino (eller kjøp ferdig i pose)

Kokevann fra pastaen

1 neve finhakket persille og basilikum

Salt og pepper

Brun baconterningene lett i en sautépanne eller stor gryte. Pisk eggeplommene sammen med sort pepper og nesten all osten.

Kok spagettien til al dente etter anvisningen på pakken. 

Visp inn 1 ss av kokevannet fra pastaen inn i eggeblandingen. Resultatet skal være kremaktig.

Sil av pastaen, men spar på kokevannet og hell pastaen over i sautépannen sammen med 3 ss pastakokevann. La alt koke i 1 minutt på høy varme.

Slå av varmen og hell eggeblandingen over mens du rører i ca. 30 sekunder.

Rør inn resten av osten sammen med 2 ss til av det varme pastavannet for å gjøre den kremet.

Smak til og smak til med mer salt og pepper, rør inn finhakket persille og server gjerne spagetti carbonara med litt urter, f.eks. basilikum og mer parmesan, som de som ønsker kan høvle over selv.

Spagetti carbonara
Spagetti carbonara

 

Du finner flere spennende og velsmakende pastaretter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese