Spagetti diablo er litt sterkere enn de fleste spagettiretter, men den smaker nydelig og du kan enkelt justere styrken ved å tilsette mer eller mindre chiliflak.
2 ts olivenolje
1 grønn paprika, hakket
1 gul paprika, hakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, hakket
1 ts svart pepper
2 ss kyllingfond (ev. grønnsaksfond)
1 dl hvitvin (ev. eplemost)
2 bokser tomater i terninger uten tilsatt salt
1 pk fersk persille, finhakket
1 ts tørket basilikum
½ ts tørket oregano
½ ts røde chiliflak
12 gram kokte reker
Spagetti
Revet Pecorino eller parmesan
Varm olje i en gryte over middels høy varme og stek paprika, løk og hvitløk til de er møre, i 5 til 7 minutter. Krydre blandingen med pepper, tilsett vin og la det koke noen minutter. Bland inn tomater, fond, persille, basilikum, oregano og chiliflak. Rør det sammen, kok opp, skru ned varmen og la det koke med lokk i 2 timer på lav varme, husk å røre av og til.
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann og kok spagettien til den er nesten gjennomkokt, ca. 10 minutter, før du heller av vannet.
Rør pasta og reker inn i tomatsausen og la det koke til pastaen er helt gjennomkokt, men fortsatt fast, ca. 2 -3 minutter til.
Server spagetti diablo med ost og ev. friske urter.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.