Spekemat med hjemmelagd potetsalat er deilig sommermat. I dag skal vi ha spekemat til middag og jeg lager salat, med ingredienser fra egen hage, eggerøre og potetsalaten min. Jeg lager alltid potetsalaten selv. Det er ikke mye jobb og det smaker mye bedre enn ferdigkjøpt.
Potetsalat:
1 boks rømme
1 pose majones
4 ss agurkmiks
2 finstrimla vårløk
1 kg kokte poteter i terninger
salt og pepper
Bland rømme, majones, agurkmiks og vårløk. Smak til med salt og pepper. Tilsett potenene, de kan gjerne være varme.
Eggerøre:
I tillegg lager jeg eggerøre og Jeg lager også en salat av ingredienser fra hagen i tillegg til ingredienser fra kjølerommet.
6 store egg
6 ss kremfløte
2 ss smør
Salt
Nykvernet sort pepper
Gressløk, finklippet
Visp eggene sammen med kremfløte, gressløk, salt og nykvernet pepper. Smelt smøret i stekepannen og hell i eggerøren. La den stivne på svak varme mens du rører forsiktig mot bunnen av pannen. Eggerøren skal være fløyelsmyk på konsistens, så ta den av før den setter seg helt.
Legg spekematen på fat. Jeg har brukt rødvinspølse, morr, fårepølse, to forskjellige langtidsmodnede spekeskinker og tørrsaltet speket biff. Jeg skjærer opp en halv melon også, for vi synes det er godt med det litt søtlige ved siden av den salte spekematen.
Server spekematen med flatbrød, salat, eggerøre og potetsalat.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.