Sprøstekte poteter

Sprøstekte poteter

Sprøstekte poteter passer til de fleste retter av kjøtt og fisk, eller du kan bruke dem som en tapasrett.

500 g mandelpoteter

2 ss rapsolje

1 ss smør

1 ts salt

Nykvernet sort pepper

Finhakkede friske urter, for eksempel timian, oregano, eller rosmarin

Gi potetene et raskt oppkok, hell av vannet og del dem først i 2 og deretter tvers over igjen, så du får kvarte poteter. Varm oljen og smøret  i en stor stekepanne og legg i potetene med snittflaten ned. Det er viktig at alle potetene får ligge på bunnen av stekepannen.
Sett på lokk og stek til potetene er møre og bunnene gyllenbrune. Sjekk av og til og etter hvert som de får fin farge, flytter du rundt på dem, så elle blir jevnt stekt. Det tar ca. 20 – 30 minutter.

Snu alle potetene med snittflaten opp og dryss over salt, pepper og urter. Stek videre uten lokk til den andre siden er gyllenbrun, ca. 10 minutter til.

Sprøstekte poteter serveres rykende varme.

Sprøstekte poteter
Sprøstekte poteter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese