Steam buns med laks er en nydelig rett med harmoniske smaker. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette chiliflak. Denne oppskriften er passe til 4 pers.
Laksen:
2 dl soyasaus
4 ts honning
3 ss sesamolje
4 ts revet ingefær
4 finhakkede hvitløksfedd
600-800 g laksefilet
Rør sammen soyasaus, honning, sesamolje, ingefær og hvitløk, smør det på laksefileten og mariner i ca. 30 minutter.
Stek laksefileten i ca. 20 minutter ved 145 grader i ovnen eller i en stekepanne med litt olje til den flaker seg. Rør lakseflakene sammen med marinaden.
Sausen:
200 g majones
2 dl søt chilisaus
6 ts soyasaus
Chiliflak (valgfritt)
Rør alt sammen og sett kaldt til den skal brukes.
Agurken:
300 g agurk i avlange skiver
3 ts Ponzu med sitron
Mariner agurkskivene med ponzusausen.
Serveres laksen med agurken, sausen, steam buns (bao buns) og valgfrie grønnsaker, f.eks. paprika i stimler og koriander
Det er også godt med salat og spirer til. Du kan kjøpe steam buns i mange dagligvarebutikker, eller du kan lage dem selv og finner oppskrift her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.