Steinbit med agurk- og gulrotsalat og sennepssaus

Steinbit med agurk- og gulrotsalat og sennepssaus smaker godt og om du ikke får tak i steinbit, kan du bruke andre fiskeslag. Steinbit er en av mine favorittfisker og den gir mange muligheter for variasjon. Agurksatat er vanlig tilbehør til fisk, men prøv å gi gulrot samme behandling. Den er lett å få i tynne strimler med ostehøvel.

Sausen:

3 store, finhakkede sjalottløk

1 finhakket hvitløk

1 ts honning

3 dl fløte

1 ss dijonsennep

1 ss fiskefond

Salt og pepper

2 ss finhakket dill

Fres sjalottløk og hvitløk i smør til det er mykt og blankt. Tilsett honning, sennep, fond og fløte. La det koke 10 minutter, før alt kjøres sammen til en jevn saus, med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og Tilsett dill rett før servering.

Steinbiten:

Del steinbitfileten i porsjonsstykker og legg dem i en smurt, ildfast form. Bak dem i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter.

Om du vil ta steinbiten i sous vide, kan du krydre den og vakuumere den med litt smør eller olje, før du legger den i sous viden på 50 grader i 35 minutter.

 

Agurk- og gulrotsalat finner du oppskrift på her.

Denne gangen har jeg skrelt agurken, men ellers er fremgangsmåten den samme.

Server med valgfrie poteter. Her har jeg servert med potetpuré, som du finner oppskrift på HER.

 

 

Du finner flere velsmakende fiskeretter fra fjern og nær her.

 

Steinbit med agurk- og gulrotsalat og sennepssaus
Steinbit med agurk- og gulrotsalat og sennepssaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese