Stekt flesk med persillesaus

Stekt flesk med persillesaus

Stekt flesk med persillesaus er Danmarks nasjonalrett og kan ligne veldig på den norske varianten, flesk og duppe og den svenske retten stekt fläsk med löksås. Oppskriften er passe til 4 personer.

Stekt flesk:

800 g flesk i tykke skiver
Smør

Tørk fleskeskivene og trykk dem lett flate, med håndflaten eller en kjevle.

Varm opp en panne på høy varme og brun svineskivene på begge sider. Hvis svinekjøttet er veldig magert, kan det tilsettes litt smør.
Skru ned varmen til middels og stek svinekjøttet til det er sprøtt. Det tar vanligvis 4-6 minutter på hver side. Hvis svineskivene slipper mye fett under tilberedningen, hell det bort. Dette gjør det lettere å få sprøstekt svinekjøtt. old dem eventuelt varme i ovnen i en ildfast form på 60 grader. Du kan også steke flesket i ovnen på 200 grader til det har fått fin farge.

Persillesaus:

2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl melk
1 håndfull persille, finhakket
Salt og nykvernet pepper
1 ts malt muskatnøtt

Smelt smøret i en kjele på middels varme, rør inn melet og spe med litt og litt melk, mens du rører hele tiden.
Smak til sausen med salt og nykvernet pepper og eventuelt litt revet muskatnøtt. Rør inn persillen og server med kokte poteter og valgfrie grønnsaker. Jeg har brukt bønner, som har fått et oppkok i vann tilsatt litt smør.

Stekt flesk med persillesaus
Stekt flesk med persillesaus

Du finner flere velsmakende danske retter og drinker her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese