Stifado er en tradisjonell, gresk rett, som smaker helt nydelig. Den lages med lam, men du kan bruke storfe også. Her har vi brukt hverdagslam i strimler, men du kan bruke alle stykningsdeler av lammet, som trenger litt koketid. Du bare tilpasser koketiden for retten, så kjøttet er mørt når det serveres.
800 gram lammekjøtt i strimler
1 stor løk i tynne båter
1 god neve sjalottløk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
3 ss olivenolje
100 g tomatpure
1 ss sukker
5 dl rødvin
2 bokser med hermetiske cherrytomater
2 dl kyllingkraft, ev. vann og fond
1 bit kanelbark
2 laurbærblader
1 ts malt muskatnøtt
1 ss tørket oregano
5 nellikspiker
1 ts salvie
1 ts timian
Pepper og salt
Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun kjøttet i oljen i en sautépanne eller gryte, før du legger det over i en bolle. Brun løken til den er gyllen i den samme oljen. Tilsett hvitløk, sukker og tomatpuré og la det småkoke i 5 minutter, tilsett rødvinen og la det koke i 10 minutter. Legg kjøttet tilbake i pannen, tilsett tomatene, kraften, laurbærbladene, muskatnøtt, oregano, salvie, timian og nellikspiker.
La det småkoke i 2 -3 timer til kjøttet er mørt, før du smaker til med salt og pepper.
Vi serverer stifado med ovnsbakte poteter og en gresk salat.
Du finner oppskrift på ovnsbakte poteter her og oppskrift på gresk salat finner du her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.