Det britiske kjøkkenet er ikke verdensberømt, men de har noen veldig kjente matretter, som f.eks. fish and chips og roastbeef.
Oppskrifter fra Storbritannia:
- Banoffeepie
- Bohemian mule
- Bringebærpunsj
- Brun lapskaus
- Buck’s Fizz
- Cumberlandsaus
- Eggerøre – eggehakk
- Eple- og plommechutney
- Eplechutney
- Espresso martini
- Fine rundstykker med frømiks
- Fish and chips
- Gin and tonic (GT) eller “badevann”, som vi kaller det
- Havregrøt
- Helstekt gås med tranebærstuffing, rødvin- og portvinssaus og karamelliserte poteter
- Hotpot med hjort
- Kaperssmør
- Karrisuppe med svinekjøtt
- Kylling i kremet soppsaus med druer
- Lammeskank i øl
- Lemon curd (sitronkrem)
- Lemon curd med friske bær og noe sprøtt
- Luftig og kjempegod loff
- Mammas waldorfsalat
- Nelsons blod
- Ovnsbakte beter
- Pankofish and chips med tartarsaus – eller fiskepinner, om du vil
- Perfekt potetpuré
- Pickles er mer enn sylteagurk
- Pink gin and tonic
- Pink gin rose lemonade med bringebær
- Potetmos
- Rekecocktail med sting
- Sildetallerken
- Silkestrømper
- Sjokoladepudding
- Smuldrepai (eller crumble om du vil)
- Smuldrepai med bær og pistasj
- Smuldrepai med eple eller apple crumble
- Sommerbærgelé
- Spinatsuppe
- Syltet rødløk
- Tartarsaus – remulade – en lettvinn og veldig god variant
- Toast – ostesmørbrød
- Tomatsuppe med egg
- Uer innbakt i panko og persille med tartarsaus og juksepommes frites
- Vaniljesaus
- Varm epletoddy
- Vodka Gimlet
- Welsh Rabbit eller welsh rarebit