Storfe er okse, ku og kalv. Her finner du oppskrifter fra fjern og nær, både tradisjonelle retter og mer eksotiske.
- Angus Denver steak med Clotildes ovnsbakte poteter og kryddersmørAngus Denver steak er en mør og smakfull muskel fra bogen på fremparten på oksen. Den egner seg godt helstekt eller som klassiskFortsett å lese “Angus Denver steak med Clotildes ovnsbakte poteter og kryddersmør”
- Angus tri tip med cumberlandsaus og pommes noisetteAngus tri tip med cumberlandsaus og pommes noisette er skikkelig kosemat. Tri tip er en liten trekantet muskel som sitter på utsiden avFortsett å lese “Angus tri tip med cumberlandsaus og pommes noisette”
- Argentinsk kalvefilet med blåskimmelpoteter og chimichurriArgentinsk kalvefilet med blåskimmelpoteter og chimichurri er en uvanlig måte å servere kalvefilet på, men det smaker også uvanlig godt. Oppskriften er tilFortsett å lese “Argentinsk kalvefilet med blåskimmelpoteter og chimichurri”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Asiatisk gryte med nudlerAsiatisk gryte med nudler er en velsmakende og rask hverdagsrett, som kan gjøres sterkere eller mildere, ved å justere mengden sriracha. Oppskriften erFortsett å lese “Asiatisk gryte med nudler”
- Balandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel – kāpostu tīteņiBalandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel – kāpostu tīteņi, ja kjært barn har mange navn, er kålruletter, somFortsett å lese “Balandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel – kāpostu tīteņi”
- BasturmaBasturma også kalt pastirma, pastarma, pastourma, basdirma og basterma er et nydelig stykke speket kjøtt fra Armenia, Aserbajdsjan, Bulgaria, Egypt, Hellas, Irak, NordFortsett å lese “Basturma”
- BibimbapBibimbap er en deilig koreansk rett, som alle kan tilpasse sine smaksløker. Elementene lages hver for seg og hver enkelt forsyner seg medFortsett å lese “Bibimbap”
- Biff med gratinert potetmos og russiske erterBiff med gratinert potetmos og russiske erter er nydelig mat til spesielle anledninger. Du får kjøpt russiske erter i velassorterte matbutikker. Oppskriften erFortsett å lese “Biff med gratinert potetmos og russiske erter”
- Biff med grillede grønnsaker og konjakk- og peppersausBiff med grillede grønnsaker og konjakk- og peppersaus og potetmos er en rett med mye smak. Konjakk- og peppersaus er min absolutte favorittsaus.Fortsett å lese “Biff med grillede grønnsaker og konjakk- og peppersaus”
- Biff med hjemmelaget bearnaiseBiff med bearnaise er en klassiker. Det smaker aller best når du lager sausen selv. Det er ikke vanskelig, bare du følger oppskriften. Biffen:Fortsett å lese “Biff med hjemmelaget bearnaise”
- Biff med konjakk- og peppersaus, råstekte poteter og ovnsbakte beterBiff med konjakk- og peppersaus, råstekte poteter og ovnsbakte beter er en skikkelig hyggelig rett, både om dere er to, eller om duFortsett å lese “Biff med konjakk- og peppersaus, råstekte poteter og ovnsbakte beter”
- Biff med potetpuré, blåskimmelsaus, grilla rotgrønnsaker og peppersmørBiff med potetpuré, blåskimmelsaus, grilla rotgrønnsaker og peppersmør smaker nydelig alle årstider. Vi griller ute hele året – og ja, vi har myeFortsett å lese “Biff med potetpuré, blåskimmelsaus, grilla rotgrønnsaker og peppersmør”
- Biff rendangBiff rendang er en fantastisk curryrett fra Sør-Øst-Asia. Den regnes som kongen av alle curryretter. Ingrediensene du ikke får i dagligvarehandel, kan duFortsett å lese “Biff rendang”
- Biff stroganoffBiff stroganoff er en klassiker i norske husholdninger, og jeg kan huske den fra barndommen. Retten ble opprinnelig laget av en fransk kokkFortsett å lese “Biff stroganoff”
- Biff teriyaki – deilig mat fra JapanBiff teriyaki er en av mine japanske favoritter. Du får kjøpt ferdig teriyakisaus i butikken, som du kan bruke til denne retten, menFortsett å lese “Biff teriyaki – deilig mat fra Japan”
- Biff teriyaki med nudlerBiff teriyaki med nudler er en rett jag lagde med den yngste sønnen min, som har blitt veldig glad i å lage mat.Fortsett å lese “Biff teriyaki med nudler”
- Biff- og baconsalat med balsamicodressingBiff- og baconsalat med balsamicodressing er en mettende salat med smak av Middelhavslandene. Balsamicodressing: 1/2 dl Balsamicoeddik 1 dl extra virgin olivenolje 1Fortsett å lese “Biff- og baconsalat med balsamicodressing”
- BiffsnadderBiffsnadder er kjent fra de fleste gatekjøkken og kan enkelt lages hjemme. Om du vil legge sjela i denne retten, kan du lageFortsett å lese “Biffsnadder”
- Biffsnadder med grillet paprikaBiffsnadder med grillet paprika kan enten lages veldig raskt eller gjøres mer tidkrevende, alt etter hvor mye av retten du vil lage fraFortsett å lese “Biffsnadder med grillet paprika”
- Biffstrimler med appelsinsaus og spennende rødkålBiffstrimler med appelsinsaus og spennende rødkål er en varmende vinterrett og en litt uvanlig variant av biffstrimler. Rødkål i ovnen: 1 vaniljestang 1Fortsett å lese “Biffstrimler med appelsinsaus og spennende rødkål”
- BiffwokBiffwok smaker nydelig og når kjøttet marineres i natron, blir det fantastisk mørt. Marinade: 2 finhakkede hvitløksfedd 1 finhakket chili 1 cm finhakketFortsett å lese “Biffwok”
- Birria tacoBirria taco er langtidsstekt kjøtt, gjerne geit, høne, lam eller storfe. Jeg har brukt bibringe av storfe, men du kan bruke annet kjøttFortsett å lese “Birria taco”
- BobotieBobotie er en deilig krydret kjøttpudding, som spises i Sør-Afrika, Botswana, Kenya, Zambia og Namibia. 1 brødskive i biter 1 dl melk 2Fortsett å lese “Bobotie”
- Boeuf bourguignonBoeuf bourguignon er nydelig fransk tradisjonsmat, med mye smak og mørt kjøtt etter lang koketid i rødvin og kraft. 225 g bacon i strimlerFortsett å lese “Boeuf bourguignon”
- Braisert oksestek med sopp og potetmosBraisert oksestek med sopp og potetmos er en deilig søndagsmiddag, som nesten lager seg selv. Du kan gå en koselig tur i skogenFortsett å lese “Braisert oksestek med sopp og potetmos”
- BulgogiBulgogi er en nydelig, koreansk rett, som kan lages av finstrimlet eller malt storfekjøtt. Jeg har brukt karbonadedeig i denne oppskriften, men duFortsett å lese “Bulgogi”
- Burger med smak av ItaliaBurger med smak av Italia er perfekt, om du er glad i burger, og liker italienske smaker. Den kan lages i stekepanna påFortsett å lese “Burger med smak av Italia”
- Burger med thaivriBurger med thaivri er en favoritt her i huset. Med hjemmelagde burgerbrød, smaker det ekstra godt. Hamburgere: 400 g karbonadedeig 200 g svinedeig 1Fortsett å lese “Burger med thaivri”
- Cajunbiff eller kylling med salatCajunbiff eller kylling med salat er fra Louisiana i USA. Cajuner er etterkommere av utvist befolkning fra Nova Scotia og New Brunswick ogFortsett å lese “Cajunbiff eller kylling med salat”
- Calzone – innbakt pizzaCalzone er en italiensk innbakt pizza, som kan fylles med det meste. Denne har jeg fylt med italiensk kjøttsaus, men du kan f.eks.Fortsett å lese “Calzone – innbakt pizza”
- CannelloniCannelloni kan minne en del om lasagne, men man bruker de største pastarørene. Det smaker godt for både liten og stor. 4 storeFortsett å lese “Cannelloni”
- Carne asada i lomperCarne asada i lomper er en smaksrik rett fra Sør- og Mellom-Amerika. Denne retten gir den autentiske tacofølelsen og er en av mineFortsett å lese “Carne asada i lomper”
- CarpaccioCarpaccio er lettvint og godt og kan lages på mange måter, med basisen er rått kjøtt av god kvalitet. Jeg har brukt oksefilet,Fortsett å lese “Carpaccio”
- CarpaccioCarpaccio er laget av rått kjøtt. Om du ikke liker rått kjøtt, eller ikke får tak i, kan du bruke roastbeef. Carpaccio er enFortsett å lese “Carpaccio”
- Carpaccio fritt etter originalen fra VeneziaCarpaccio fritt etter originalen fra Venezia er en nydelig rett, som passer til både forrett, lunsj og som en lett sommerrett. Jeg vetFortsett å lese “Carpaccio fritt etter originalen fra Venezia”
- Cheeseburger onion ringsCheeseburger onion rings er en oppskrift den yngste sønnen min fant på internett for mange år siden. Det er mye av de sammeFortsett å lese “Cheeseburger onion rings”
- Côte de Boeuf – entrecôte på bein med parmesanpoteter og chimichurriCôte de Boeuf – entrecôte på bein med parmesanpoteter og chimichurri er en vinner, både sommer og vinter. Når både beinet og fettetFortsett å lese “Côte de Boeuf – entrecôte på bein med parmesanpoteter og chimichurri”
- Côte de boeuf med bakt potet, kryddersmør og salsaCôte de boeuf er en entrecôte på bein. Den er saftig og smaker mye. Sammen med bakt potet, kryddersmør og salsa, synes jegFortsett å lese “Côte de boeuf med bakt potet, kryddersmør og salsa”
- Crying tigerCrying tiger er en tradisjonell thailandsk oppskrift av marinert oksekjøtt servert på en salatseng og med et dryss med ristet rispulver. Denne oppskriftenFortsett å lese “Crying tiger”
- Culotte med chimichurri og småsinte ovnspoteterCulotte er forlengelsen av bankekjøttet, som ligger over mørbraden bak på dyret. Den blir forholdsvis mør dersom den blir mørnet. Beregn 200 –Fortsett å lese “Culotte med chimichurri og småsinte ovnspoteter”
- Culotte med russiske erter og fløtegratinerte poteterCulotte med russiske erter og fløtegratinerte poteter med løk og persille er en nydelig rett, som ikke trenger saus, siden potetene gir såFortsett å lese “Culotte med russiske erter og fløtegratinerte poteter”
- DomodaDomoda er en peanøttstuing og nasjonalretten til Gambia. I denne oppskriften har jeg brukt storfe, men du kan bruke kylling eller svin også.Fortsett å lese “Domoda”
- DoviDovi er en gryterett som serveres i Zimbabwe. Du kan lage den som vegetar, eller som meg, tilsette litt kjøtt etter eget ønske.Fortsett å lese “Dovi”
- En deilig gryterett med fløtesausEn deilig gryterett med fløtesaus smaker ekstra godt når det er litt ruskete vær. Om du får tak i kantareller, kan du gjerneFortsett å lese “En deilig gryterett med fløtesaus”
- En helt fantastisk pasta bologneseEn helt fantastisk pasta bolognese er ingen overdrivelse. Noe av hemmeligheten er den lange koketiden, som gjør at sausen får en naturlig rundFortsett å lese “En helt fantastisk pasta bolognese”
- En rask wok fra Sørøst-AsiaEn rask wok fra Sørøst-Asia smaker godt og er super å servere i en hektisk hverdag, siden den er klar på under enFortsett å lese “En rask wok fra Sørøst-Asia”
- Enchiladas med mangoldEnchiladas med mangold er sunt og smaker godt. Om du ikke får tak i mangold, kan du bruke finstrimlet spinat. 500 g karbonadedeigFortsett å lese “Enchiladas med mangold”
- Entrecôte med peppersausEntrecôte med peppersaus er en rett som faller i smak hos de fleste. Du får kjøpt syltet pepper hos Meny og andre velassorterteFortsett å lese “Entrecôte med peppersaus”
- Entrecôte med rosépeppersausEntrecôte med rosépeppersaus er lettvinn mat, som i tillegg smaker godt. Jeg har servert retten med ovnspoteter og brokkolini, men du kan selvfølgeligFortsett å lese “Entrecôte med rosépeppersaus”
- Familiekaker i brun sausFamiliekaker i brun saus er kaker som er en blanding av kjøttkaker og medisterkaker. De smaker godt, er saftige og med gammeldags brun sausFortsett å lese “Familiekaker i brun saus”
- Fersk suppe med sur og søt saus og klotFersk suppe med sur og søt saus og klot er min absolutte favorittmiddag fra barndommen. Jeg fikk alltid smake til sausen og egentligFortsett å lese “Fersk suppe med sur og søt saus og klot”
- Fetaostbiffer med tzatzikiFetaostbiffer med tzatziki smaker godt med både ovnsbakte poteter som middag, og som lunsj i pitabrød. Denne oppskriften er passe til 4 personer.Fortsett å lese “Fetaostbiffer med tzatziki”
- Fondue – frem fra glemselenOm du er en av dem som har et gammelt fonduesett stående, kan du trygt ta det frem igjen. Det er hyggelig åFortsett å lese “Fondue – frem fra glemselen”
- Fransk pizza med kjøttboller og ratatouilleFransk pizza med kjøttboller lages med ratatouille som pizzasaus og den blir best om du deler grønnsakene i små, jevne terninger. Pizzabunn: 550Fortsett å lese “Fransk pizza med kjøttboller og ratatouille”
- Franske kjøttboller med ratatouille og perlepoteterFranske kjøttboller med ratatouille og perlepoteter er en velsmakende rett fra Provence. Jeg har tatt perlepotetene i airfryer, men du kan ta demFortsett å lese “Franske kjøttboller med ratatouille og perlepoteter”
- FrikadellerFrikadeller en en dansk spesialitet, som kan minne om norske kjøttkaker, men de blir veldig saftige på grunn av det finhakkede baconet. DeFortsett å lese “Frikadeller”
- Frikadeller med brun saus og råstekte potetskiverFrikadeller med brun saus og råstekte potetskiver er en deilig middagsrett, som passer ekstra godt høst og vinter. Frikadeller en en dansk spesialitet,Fortsett å lese “Frikadeller med brun saus og råstekte potetskiver”
- Frikadeller med potetpuré og brun sausFrikadeller med potetpuré og brun saus er deilig søndagsmiddag. Frikadeller en en dansk spesialitet, som kan minne om norske kjøttkaker. Tilbehøret kan varieresFortsett å lese “Frikadeller med potetpuré og brun saus”
- Gnocchi med biff og blåskimmelsaus, som mamma lager detGnocchi er en pasta laget med potet og fås snart fersk i alle matbutikker. Denne deilige retten er mammas spesialitet. Om du ikkeFortsett å lese “Gnocchi med biff og blåskimmelsaus, som mamma lager det”
- Goorasa be DamaGoorasa be Dama er en deilig kjøttgryte som serveres på goorasa, en slags pannekake. 3 løk 1/2 dl nøytral olje 4 ss tomatpuréFortsett å lese “Goorasa be Dama”
- Gratinerte nachos med biffGratinerte nachos med biff er en deilig variant av fredagstacoen og en favoritt hos oss. Du kan bruke både biffrester og rå biffFortsett å lese “Gratinerte nachos med biff”
- Grillet indrefilet med bearnaise og ovnsbakt miniløkGrillet indrefilet med bearnaise og ovnsbakt miniløk er en matrett de fleste liker. Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutterFortsett å lese “Grillet indrefilet med bearnaise og ovnsbakt miniløk”
- Grillspyd av kalv med fløtegratinerte poteterGrillspyd av kalv med fløtegratinerte poteter er mat de fleste liker og hyggelig å servere når man har gjester. 600 – 800 gFortsett å lese “Grillspyd av kalv med fløtegratinerte poteter”
- Grillspyd med appelsinsausGrillspyd med appelsinsaus smaker friskt og godt i sommervarmen. Disse er med storfekjøtt, løk og paprika og i tillegg til sausen, serverer jegFortsett å lese “Grillspyd med appelsinsaus”
- Grillspyd med BBQ-sausGrillspyd med BBQ-saus er godt og spesielt når du lagee BBQ-sausen selv. BBQ-saus: 1 finhakket løk 2 ss olivenolje 4 fedd finhakket hvitløkFortsett å lese “Grillspyd med BBQ-saus”
- Grillspyd med biff og soppsausGrillspyd med biff og soppsaus består av marinert ytrefilet av okse, maiskolber i skiver og rødløk i båter. Tilbehøret er en deilig soppsausFortsett å lese “Grillspyd med biff og soppsaus”
- Grillspyd med blåskimmelsausGrillspyd med blåskimmelsaus og pommes noisettes er deilig sommermat. Pommes noisettes kan kjøpes ferdig fra frysedisken, eller du kan gjøre som meg, lageFortsett å lese “Grillspyd med blåskimmelsaus”
- Grillspyd med hjemmelaget BBQ-saus og hvitløksdressingGrillspyd med hjemmelaget BBQ-saus og hvitløksdressing er velsmakende grillmat. Jeg har servert dem med parmesanpoteter, men du kan bruke ris, pommes frites, potetmosFortsett å lese “Grillspyd med hjemmelaget BBQ-saus og hvitløksdressing”
- Grillspyd med kalv og gul risSiden Myanmar har grense mot både India og Thailand, har maten også ingredienser inspirert fra begge landene. Disse grillspydene er preget av dette.Fortsett å lese “Grillspyd med kalv og gul ris”
- Grillspyd med kylling og kalvGrillspyd med kylling og kalv smaker deilig i varmen. De er inspirert av maten fra India, Pakistan og Bangladesh. Oppskriften er passe tilFortsett å lese “Grillspyd med kylling og kalv”
- Grillspyd med salat og hvitløksdressing i pitaGrillspyd med salat og hvitløksdressing i pita kan lages med nesten all slags kjøtt, som f.eks. storfe, lam, svin og kylling. Det lønnerFortsett å lese “Grillspyd med salat og hvitløksdressing i pita”
- GyrosGyros er en deilig rett fra Hellas, som gjerne kan erstatte fredagstacoen. Den er enkel å lage og passer de fleste ganer. GyrosFortsett å lese “Gyros”
- Hamburger med sauterte poteter og syltet rødløkHamburger med sauterte poteter og syltet rødløk er skikkelig kosemat og kan virkelig anbefales. Hjemmelagde burgere er fantastisk mye bedre enn ferdigkjøpte. Burgerne:Fortsett å lese “Hamburger med sauterte poteter og syltet rødløk”
- Helstekt indrefilet med pommes boulangere og soppsausHelstekt indrefilet med pommes boulangere og soppsaus er festmat av beste slag. Jeg har servert det med romanesco, som smaker noe midt iFortsett å lese “Helstekt indrefilet med pommes boulangere og soppsaus”
- Helstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes fritesHelstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes frites er så nydelig at det kan serveres i selskap, eller til en spesielt romantiskFortsett å lese “Helstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes frites”
- Helstekt kalvefilet med røstipoteter og blåskimmelsausHelstekt kalvefilet med røstipoteter og blåskimmelsaus er nydelig selskapsmat. Om du ikke liker blåskimmelost, er det ikke noe problem, for den fungerer somFortsett å lese “Helstekt kalvefilet med røstipoteter og blåskimmelsaus”
- Hjemmelagde karbonader med ertestuingHjemmelagde karbonader er så godt og så enkelt at det ikke finnes en eneste god grunn til å kjøpe ferdig. Jeg starter medFortsett å lese “Hjemmelagde karbonader med ertestuing”
- Hjemmelaget baconburger med coleslawHjemmelaget baconburger med coleslaw er perfekt, så både om du er glad i burger, og om du ikke er det, burde du lageFortsett å lese “Hjemmelaget baconburger med coleslaw”
- Hjemmelaget kjøttpudding- mye bedre enn den du kjøper i butikkenHjemmelaget kjøttpudding er mye bedre enn den du kjøper i butikken. Du har sikkert smakt den stusselige kjøttpuddingen du får kjøpt ferdig iFortsett å lese “Hjemmelaget kjøttpudding- mye bedre enn den du kjøper i butikken”
- Hoagie rolls med biffHoagie rolls med biff er en deilig lunsj eller kveldsrett og jeg lager dem gjerne, hvis jeg har biffrester fra dagen før. OmFortsett å lese “Hoagie rolls med biff”
- Indrefilet med asiatisk chimichurriIndrefilet med asiatisk chimichurri er en velbalansert rett med en frisk og sunn saus. Jeg har brukt indrefilet, men du kan gjerne brukeFortsett å lese “Indrefilet med asiatisk chimichurri”
- Indrefilet med båtpoteter, rosettkål og sherrysausIndrefilet med båtpoteter, rosettkål og sherrysaus kan gjerne brukes som selskapsmat. Sausen kan lages klar i forveien og bare varmes når den skalFortsett å lese “Indrefilet med båtpoteter, rosettkål og sherrysaus”
- Indrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortillaIndrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortilla er en nydelig rett som spises i Sør-Amerika og et godt alternativ til taco. Du kanFortsett å lese “Indrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortilla”
- Indrefilet med hummus og tahinisausIndrefilet med hummus og tahinisaus er en nydelig rett fra Midtøsten. Det er en super rett å servere gjester, siden alt kan lagesFortsett å lese “Indrefilet med hummus og tahinisaus”
- Indrefilet med løksaus og ovnspoteterIndrefilet med løksaus og ovnspoteter er en deilig søndagsmiddag. Løksausen er laget på den gammeldagse måten, med bruning av smør og mel. Ovnspoteter:Fortsett å lese “Indrefilet med løksaus og ovnspoteter”
- Indrefilet med persille- og blåskimmelsausIndrefilet med persille- og blåskimmelsaus er deilig selskapsmat. Jeg har servert retten med sopp, mais og pommes noisettes, men du kan selvfølgelig brukeFortsett å lese “Indrefilet med persille- og blåskimmelsaus”
- Indrefilet med risotto og tomatsalatIndrefilet med risotto og tomatsalat er en av favorittrettene mine for tiden. Tomatsalaten: Tomater i små terninger Bladpersille, grovhakket Sorte oliven, grovhakket BlandFortsett å lese “Indrefilet med risotto og tomatsalat”
- Indrefilet med rösti (røsti) og kantarellsausIndrefilet med rösti (røsti) og kantarellsaus er en perfekt rett å servere, nå når kantarellene er så flotte. Om du ikke tør åFortsett å lese “Indrefilet med rösti (røsti) og kantarellsaus”
- Indrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssausIndrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssaus er lekker og velsmakende selskapsmat. Jeg serverer det med sellerirotpuré, men det passer godt med andre grønnsaker også.Fortsett å lese “Indrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssaus”
- Involtini di bovino ripieni al pistacchioInvoltini di bovino ripieni al pistacchio (biffruller fylt med pistasj) er en av mine favorittretter. Oppskriften er passe til 6 biffruller. 800 gFortsett å lese “Involtini di bovino ripieni al pistacchio”
- KålruletterKålruletter ble aldri servert oss i min barndom, men mannen i huset har det som en av sine barndomsfavoritter. Du kan velge omFortsett å lese “Kålruletter”
- Kalv med blåskimmelsaus og smørdampede grønnsakerKalv med blåskimmelsaus og smørdampede grønnsaker ser lekkert ut og smaker veldig godt. Om du ikke har kalv, kan du bruke indrefilet avFortsett å lese “Kalv med blåskimmelsaus og smørdampede grønnsaker”
- Kalv med blåskimmelsaus, ovnspoteter og romanescoKalv med blåskimmelsaus, ovnspoteter og romanesco ser lekkert ut og smaker veldig godt. Romanesco smaker som en mellomting mellom blomkål og brokkoli ogFortsett å lese “Kalv med blåskimmelsaus, ovnspoteter og romanesco”
- Kalv med ferske kantareller og soppsausKalv med ferske kantareller og soppsaus er en rett som passer godt når du skal feire noe ekstra, eller ha gjester. Du kanFortsett å lese “Kalv med ferske kantareller og soppsaus”
- Kalv piccataKalv piccata er en deilig rett som serveres i flere av landene i middelhavsområdet. 2,5 dl mel (krydret med salt og pepper) 450Fortsett å lese “Kalv piccata”
- Kalvefilet med bearnaisesaus og båtpoteterKalvefilet med bearnaisesaus og båtpoteter er en velsmakende rett, som passer godt til selskap. Du kan lage bearnaisesausen selv, som jeg, eller kjøpeFortsett å lese “Kalvefilet med bearnaisesaus og båtpoteter”
- Kalvefilet med chimichurry og småsinte ovnspoteterKalvefilet med chimichurry og småsinte ovnspoteter er en velsmakende rett, som serveres i flere sør-amerikanske land. Den kalde sausen gjør at retten passerFortsett å lese “Kalvefilet med chimichurry og småsinte ovnspoteter”
- Kalvefilet med fløtegratinerte poteter og konjakkstuet soppKalvefilet med fløtegratinerte poteter og konjakkstuet sopp trenger ikke saus, for å være et komplett måltid. Konjakkstuet sopp: 1 finhakket løk 1 begerFortsett å lese “Kalvefilet med fløtegratinerte poteter og konjakkstuet sopp”
- Kalvefilet med gremolataKalvefilet med gremolata er super sommermat. Jeg har servert denne kalvefileten med potetpuré og brokkoli, men det smaker godt med annet tilbehør også.Fortsett å lese “Kalvefilet med gremolata”
- Kalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteterKalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteter er en velsmakende rett og en av mine favoritter med kalv. Du kan bruke oppskriften til annetFortsett å lese “Kalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteter”
- Kalvefilet med kald blåskimmelsaus og bakt potet med kryddersmørKalvefilet med kald blåskimmelsaus og bakt potet med kryddersmør smaker ekstra godt sommerstid. Sausen: 3 dl creme fraiche 2 ss finhakket gressløk 5Fortsett å lese “Kalvefilet med kald blåskimmelsaus og bakt potet med kryddersmør”
- Kalvefilet med kantareller og rødvin- og portvinssausKalvefilet med kantareller og rødvin- og portvinssaus er fantastisk. Kalven er mør og her serverer jeg den grillet, med fløtegratinerte poteter en nydeligFortsett å lese “Kalvefilet med kantareller og rødvin- og portvinssaus”
- Kalvefilet med ovnsbakte parmesanpoteter og konjakk- og soppsausKalvefilet med ovnsbakte parmesanpoteter og konjakk- og soppsaus kan gjerne serveres som selskapsmat. Om du ikke får tak i kalv, kan du brukeFortsett å lese “Kalvefilet med ovnsbakte parmesanpoteter og konjakk- og soppsaus”
- Kalvefilet med paprikafløtesaus og båtpoteterKalvefilet med paprikafløtesaus og båtpoteter passer godt som selskapsmat. Sausen kan lages klar i forveien og potetene settes i ovnen i god tidFortsett å lese “Kalvefilet med paprikafløtesaus og båtpoteter”
- Kalvefilet med parmesanpoteter og soppsausKalvefilet med parmesanpoteter og soppsaus er nydelig selskapsmat. Her har jeg servert retten med brokkolini, men du kan bruke de grønnsakene du ønsker.Fortsett å lese “Kalvefilet med parmesanpoteter og soppsaus”
- Kalvefilet med potetstabler og konjakk- og peppersausKalvefilet med potetstabler og konjakk- og peppersaus er nok en av mine favorittretter, men det er nok mest fordi konjakk- og peppersaus erFortsett å lese “Kalvefilet med potetstabler og konjakk- og peppersaus”
- Kalvefilet med salsa og båtpoteterKalvefilet med salsa og båtpoteter passer godt en varm sommerkveld. Om du ønsker mer grønnsaker enn de som er i salsaen, passer det fintFortsett å lese “Kalvefilet med salsa og båtpoteter”
- Kalvefilet med sopp- og estragonsaus og sautert mangoldKalvefilet med sopp, estragonsaus og sautert mangold er en lettlikt middagsrett. Du kan erstatte kalven med oksefilet eller svinefilet. Start med å leggeFortsett å lese “Kalvefilet med sopp- og estragonsaus og sautert mangold”
- Kalvefilet sous videDenne oppskriften gir en helt perfekt, mør og saftig kalvefilet. Skjær av sener og hinner. Krydre med timian, hvitløk og pepper. Legg filetenFortsett å lese “Kalvefilet sous vide”
- KalvegryteDenne kalvegryten er laget litt annerledes enn vanlige gryteretter og ble til på grunn av at jeg hadde rester fra en helstekt kalvefilet.Fortsett å lese “Kalvegryte”
- Kalvegryte med spennende risKalvegryte med spennende ris er en velsmakende rett fra Sør-Europa. Om du ikke har tilgang på kalv, kan du bruke annet storfekjøtt. Kalvegryte:Fortsett å lese “Kalvegryte med spennende ris”
- Karbonader med knutekålstuingKarbonader med knutekålstuing smaker godt for både liten og stor. Her serveres den med ovnspoteter, men du kan gjerne bruke kokte poteter også.Fortsett å lese “Karbonader med knutekålstuing”
- Kinesisk biffgryteKinesisk biffgryte er en rett med mye smak. Du får kjøpt kinesisk femkrydder i asiatiske butikker. Du kan justere styrken på retten vedFortsett å lese “Kinesisk biffgryte”
- Kjøttboller av lamKjøttboller av lam er kjempegodt både til pasta og til meze (det greske navnet på tapas). Om du ikke har kjøttdeig av lam,Fortsett å lese “Kjøttboller av lam”
- Kjøttkaker i brun sausKjøttkaker i brun saus er vel en av de norskeste matrettene og noe de aller fleste har et forhold til. Denne kjøttkakeoppskriften harFortsett å lese “Kjøttkaker i brun saus”
- Kjøttkaker på toppOppskriften på kjøttkaker på topp fikk jeg av svigermoren min og hun fant den i et ukeblad på 70-tallet. Den har rene, norskeFortsett å lese “Kjøttkaker på topp”
- Kjøttrull med ertepuré og pommes noisettesKjøttrull med ertepuré og pommes noisettes er deilig hverdagsmat. Om du ikke har tid til å lage pommes noisettes selv, får du kjøptFortsett å lese “Kjøttrull med ertepuré og pommes noisettes”
- KoklemosKoklemos er en av mine barndoms matretter. Den besto av kjøttdeig, løk og div. grønnsaker. Den har etterhvert blitt til flere forskjellige retter, menFortsett å lese “Koklemos”
- Kushiyaki med nudelsalatKushiyaki med nudelsalat med nudelsalat er smaksrik mat fra Japan. Denne oppskriften er passe til 4 personer. Marinert biff: 2 dl soyasaus 1 dlFortsett å lese “Kushiyaki med nudelsalat”
- Langtidskokt “pulled beef”Langtidskokt “pulled beef” er en deilig matrett, med smak bl.a. av appelsin. Det skal brukes forpart av storfe (f.eks. høyrygg), som krever langFortsett å lese “Langtidskokt “pulled beef””
- Langtidsstekt oksesteik med nydelig sausJeg langtidssteker ofte kjøtt som ikke er så mørt i utgangspunktet. Da blir selv det seigeste kjøttet fantastisk mørt. Her har jeg bruktFortsett å lese “Langtidsstekt oksesteik med nydelig saus”
- Langtidsstekt oksestek med soppsausLangtidsstekt oksestek med soppsaus er en koselig søndagsmiddag. Jeg langtidssteker ofte kjøtt som ikke er så mørt i utgangspunktet. Da blir selv detFortsett å lese “Langtidsstekt oksestek med soppsaus”
- Lasagne – litt juks men hjemmelagetLasagne – litt juks men hjemmelaget er nesten som å trylle. Den blir billigere, sunnere og du merker ikke grønnsakene. Jeg jukser ogsåFortsett å lese “Lasagne – litt juks men hjemmelaget”
- Lasagnen til mannenLasagnen til mannen i huset er en av flere lasagneoppskrifter på bloggen. Vi er glade i lasagne hos oss og vi har flereFortsett å lese “Lasagnen til mannen”
- Lasagnen til sønnen i husetLasagnen til sønnen i huset er nok mer for den viderekomne, med sin nydelige smak av trøffel og rødvin. Start med kjøttsausen: 2Fortsett å lese “Lasagnen til sønnen i huset”
- Libanesisk biffgryteLibanesisk biffgryte smaker mye, men er ikke spesielt sterk, hvis du ikke tilsetter ekstra chili. 500 g storfestrimler 2 løk i strimler 1Fortsett å lese “Libanesisk biffgryte”
- Libanesiske biffstrimler i pita med yoghurtsausLibanesiske biffstrimler i pita med yoghurtsaus er en lettvinn hverdagsrett som de fleste vil like. Du kan gjerne kjøpe ferdige biffstrimler, eller omFortsett å lese “Libanesiske biffstrimler i pita med yoghurtsaus”
- Lun thaisalat med biffLun thaisalat med biff er veldig populært hos oss. Blandingen av salt, søtt og sterkt er helt fantastisk. Denne thaisalaten kan lages avFortsett å lese “Lun thaisalat med biff”
- MadeiragryteMadeiragryte har kraftig, rund og god smak og kjøttet blir fantastisk mørt, etter flere timer i ovnen. 1 kg høyrygg av storfe Smør/oljeFortsett å lese “Madeiragryte”
- MakaronigratengMakaronigrateng eller makaroniform er lett å like og enkelt å servere til mange. Dette oppskriften er passe til 6 personer, men kan enkeltFortsett å lese “Makaronigrateng”
- Massaman biffwokMassaman biffwok er en nydelig thailandsk rett, som er rask å lage. Om du vil, kan du bruke kylling eller svin i stedet forFortsett å lese “Massaman biffwok”
- Meatloaf med tomatglasurMeatloaf er vel noe av det mest amerikanske jeg kan tenke meg. Det er en slags kjøttpudding, men med ketsjup som smakstilsetning. DenneFortsett å lese “Meatloaf med tomatglasur”
- Meksikansk kebab med svin, storfe og kyllingMeksikansk kebab med svin, storfe og kylling er morsomt å lage og gøy å servere. Du kan bruke det samme tilbehøret, som duFortsett å lese “Meksikansk kebab med svin, storfe og kylling”
- Mishkaki – MshakikiMishkaki – Mshakiki er nydelige grillspyd som spises i den østlige delen av Afrika og på den arabiske halvøy. Denne varianten er medFortsett å lese “Mishkaki – Mshakiki”
- Mongolsk biffMongolsk biff er en populær, stekt biffrett, laget i en wok og servert på kinesiske restauranter. Den ble oppfunnet i Taiwan på 1950-tallet,Fortsett å lese “Mongolsk biff”
- Mongolsk hattI forbindelse med besøket vårt i Frankfurt forrige helg, var vi så heldige at vi ble bedt hjem til en familie som borFortsett å lese “Mongolsk hatt”
- Moussaka med gresk salat og tzatzikiMoussaka med gresk salat og tzatziki var den første greske maten jeg smakte, på midten av 80-tallet, og den første jeg lagde. DetFortsett å lese “Moussaka med gresk salat og tzatziki”
- Nachos med biffNachos med biff lager jeg ofte om jeg har rester fra f.eks. helstekt oksefilet, men du kan bruke mørbrad eller annet mørt biffkjøtt.Fortsett å lese “Nachos med biff”
- Nudelsuppe med biffNudelsuppe med biff er varmende og godt på kalde høst- og vinterkvelder. Red chilisaus finnes i flere varianter i asiatiske butikker. Jeg harFortsett å lese “Nudelsuppe med biff”
- Oksefilet med chimichurry og soppstuingOksefilet med chimichurry og soppstuing er fin selskapsmat, hvor mye kan lages klart i forveien. Chimichurri er opprinnelig fra Argentina og Uruguay, ogFortsett å lese “Oksefilet med chimichurry og soppstuing”
- Oksefilet med Guropoteter og saus full av godsakerOksefilet med Guropoteter er vel noe av det bedre jeg kan servere kjærsten til sønnen min. Sausen er proppet med godsaker og kanFortsett å lese “Oksefilet med Guropoteter og saus full av godsaker”
- Oksefilet med hasselbackpoteter og konjakk- og peppersausOksefilet med hasselbackpoteter og konjakk- og peppersaus er en nydelig rett, og passer godt om du har gjester eller vil feire noe spesielt.Fortsett å lese “Oksefilet med hasselbackpoteter og konjakk- og peppersaus”
- Oksefilet med kremet rødvinssausOksefilet med kremet rødvinssaus, mandelpotetpuré og smørdampa rotgrønnsaker er velegnet som selskapsmat, siden mye av det kan gjøres klart i god til førFortsett å lese “Oksefilet med kremet rødvinssaus”
- Oksefilet med potetmos og gremolataOksefilet med potetmos og gremolata er en velsmakende rett fra sør i Europa. Gremolata gir en litt lettere og sunnere middag, selv omFortsett å lese “Oksefilet med potetmos og gremolata”
- Oksefilet med ratatoille og lettvinn sausOksefilet med ratatoille og lettvinn saus, serverer jeg med stekte potetskiver og bakte tomater, men det passer godt med annet tilbehør også. Ratatouille: 2Fortsett å lese “Oksefilet med ratatoille og lettvinn saus”
- Oksefilet med rødvin- og portvinssaus og potetpuréOksefilet med rødvin- og portvinssaus og potetpuré er en nydelig rett. Her serverer jeg den grillet, med en nydelig rødvin- og portvinssaus. SausenFortsett å lese “Oksefilet med rødvin- og portvinssaus og potetpuré”
- Oksegryte med duchessepoteterOksegryte med duchessepoteter er nydelig høst- og vintermat. Gryten kan du lage i store mengder og fryse ned til senere også. 800 gFortsett å lese “Oksegryte med duchessepoteter”
- OksehalegryteOksehalegryte er ikke like kjent som oksehalesuppe, men oksehale er veldig godt som gryte også. Smaken blir kraftig og god og retten passerFortsett å lese “Oksehalegryte”
- Oksekjaker i Amarone med potetmos og smørdampa rotgrønnsakerOksekjaker i Amarone med potetmos og smørdampa rotgrønnsaker er en av mine favorittretter. Det er ikke så mye jobb med denne retten, selvFortsett å lese “Oksekjaker i Amarone med potetmos og smørdampa rotgrønnsaker”
- Ossobuco med potetmosOssobuco er en deilig italiensk tradisjonsrett med kalveskank. Det er smart å lage litt ekstra, for den smaker enda bedre oppvarmet, neste dag.Fortsett å lese “Ossobuco med potetmos”
- Pad krapow gaiPad krapow gai er en av de beste thailandske rettene sønnen min kan servere meg. Det fine med den er at den iFortsett å lese “Pad krapow gai”
- Pasta all’ arrabbiata med karbonadedeigPasta all’ arrabbiata betyr sint pasta og denne retten er litt småsint pga. chilien den inneholder. Om du ønsker den sintere eller snillereFortsett å lese “Pasta all’ arrabbiata med karbonadedeig”
- Pasta med oksefilet og trøffelPasta med oksefilet og trøffel smaker veldig godt. Det er ikke så lett å få tak i fersk trøffel der jeg bor, menFortsett å lese “Pasta med oksefilet og trøffel”
- PastagratengPastagrateng er en rett som er enkel å lage og som faller i smak hos både liten og stor. Denne oppskriften passer til 4 personer.Fortsett å lese “Pastagrateng”
- Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsausPastaskruer med indrefilet og blåskimmelsaus er super restemat etter en middag med helstekt indrefiler. Du kan også bruke ytrefilet, entrecôte eller annen biff.Fortsett å lese “Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsaus”
- Pastaskruer med kjøttbollerPastaskruer med kjøttboller er noe de aller fleste liker og det er veldig barnevennlig. Sausen blir nesten bedre jo lenger den får koke, forFortsett å lese “Pastaskruer med kjøttboller”
- Pepperbiff med peppersaus og stekte tomaterPepperbiff med peppersaus og stekte tomater smaker knallgodt. Du velger biff etter smak og behag. Indrefilet – den dyreste og møreste Ytrefilet –Fortsett å lese “Pepperbiff med peppersaus og stekte tomater”
- Pho – min favorittsuppe fra VietnamDet tar litt tid å lage pho (uttales FØ), men det er ikke så mye jobb, bare mye venting. Denne suppen er minFortsett å lese “Pho – min favorittsuppe fra Vietnam”
- Pistasjinvoltini med steinsopprisottoPistasjinvoltini med steinsopprisotto er en nydelig, italiensk rett, som gjerne kan serveres i selskap. Oppskriften er passe til 4 personer. Pistasjinvoltini: 800 gFortsett å lese “Pistasjinvoltini med steinsopprisotto”
- Pizza med biff og bearnaisePizza med biff og bearnaise har blitt vanlig etterhvert, men jeg husker første gang jeg hørte om det og jeg trodde det varFortsett å lese “Pizza med biff og bearnaise”
- Provencalsk gryteProvencalsk gryte har kraftig og balansert smak. Koketiden er viktig, for at sødmen skal utvikle seg fra tomatene. Oppskriften er passe til 4Fortsett å lese “Provencalsk gryte”
- Quesadilla med biffQuesadilla med biff er perfekt, om du har rester av helstekt indre- eller ytrefilet, entrecôte eller annet biffkjøtt. Du kan selvfølgelig steke biffFortsett å lese “Quesadilla med biff”
- RacletteRaclette er en fransk/sveitsisk matrett, som er oppkalt etter osten som smeltes og helles over maten. Du bruker et spesielt raclettejern (raclettegrill), hvorFortsett å lese “Raclette”
- Rester med asiatisk vriRester med asiatisk vri kan lages med kjøttrester av alle slag. Jeg har brukt kalvesnitsel, men du kan bruke ribberester, kalkunrester eller deFortsett å lese “Rester med asiatisk vri”
- Rødvinskokte oksekjaker med risottoRødvinskokte oksekjaker med risotto er en av mine favorittretter fra Italia og har kraftig og god smak av rødvin. Det tar noen dager åFortsett å lese “Rødvinskokte oksekjaker med risotto”
- Salat med biff og baconSalat med biff og bacon er perfekt, om du har rester etter biffmiddagen. Jeg liker å legge salat på fat i stedet forFortsett å lese “Salat med biff og bacon”
- Saltimbocca alla romanaSaltimbocca alla romana er en velsmakende, italiensk kjøttrett av kalvekjøtt med spekeskinke og salvie og vanlig for Roma og Lazio. 800 g mørbradFortsett å lese “Saltimbocca alla romana”
- Saltimbocca med parmesangratinerte poteter og bønneraguSaltimbocca med parmesangratinerte poteter og bønneragu er velsmakende tradisjonsmat fra Italia og San Marino. Potetene: Minipoteter Rapsolje Salt og pepper Revet parmesan PoteteneFortsett å lese “Saltimbocca med parmesangratinerte poteter og bønneragu”
- San choy bauSan choy bau er en deilig kinesisk rett, opprinnelig laget av due. Jeg har laget den med svinekjøttdeig, men den kan også lages med kylling,Fortsett å lese “San choy bau”
- Shabu shabuShabu shabu, også kalt hot pot, er den asiatiske versjonen av fondue. Navnet på retten er en etterligning av lyden av tilberedingen avFortsett å lese “Shabu shabu”
- Sloppy JoeSloppy Joe er en rett fra USA, som er enkel og kjapp å lage. Den er ikke min favoritt, men kan være etFortsett å lese “Sloppy Joe”
- Smashburger tacoSmashburger taco, smashed taco eller burgertaco er en populær rett om dagen og går som en farsott over Tik Tok og Instagram forFortsett å lese “Smashburger taco”
- Snitsel med pommes noisettes og kaperssmørSnitsel med pommes noisettes og kaperssmør er en matrett som serveres i flere av landene i Mellom- og Sør-Europa. Oppskriften er med kalv,Fortsett å lese “Snitsel med pommes noisettes og kaperssmør”
- Snitsel med spennende potetsalatSnitsel med spennende potetsalat er en litt uvanlig kombinasjon, men det passer veldig godt sammen. Snitsel er vanlig å servere i store delerFortsett å lese “Snitsel med spennende potetsalat”
- Solskinn og sommerferiedager hjemmeSolskinn og sommerferiedager hjemme er ikke å forakte og vi koser oss veldig i hagen og utekjøkkenet vårt. Ikke alle er så heldigeFortsett å lese “Solskinn og sommerferiedager hjemme”
- Sør-afrikansk gryteSør-afrikansk gryte har litt uvant smak, men er veldig god. Den består av flere elementer, en peanøttsaus, harissa-ajvar, maisris og yoghurt. Harissa-ajvar erFortsett å lese “Sør-afrikansk gryte”
- Spagetti bologneseSpagetti bolognese er kanskje den italienske retten vi har spist lengst i Norge. Jeg fikk det servert av moren min i barndommen, somFortsett å lese “Spagetti bolognese”
- Spagetti bolognese eller spagetti med kjøttsausSpagetti bolognese eller spagetti med kjøttsaus, hører med til min barndoms favoritter og smaker fortsatt helt fantastisk. Noe av hemmeligheten er den langeFortsett å lese “Spagetti bolognese eller spagetti med kjøttsaus”
- Steam buns – Gua bao med oksekjøttSteam buns – Gua bao med oksekjøtt er en av favorittrettene mine for tiden. Du kan lage steam buns selv, men du finnerFortsett å lese “Steam buns – Gua bao med oksekjøtt”
- Sweet scorpion grillspyd med båtpoteter og aioliSweet scorpion grillspyd med båtpoteter og aioli er perfekt grillmat. Potetene gjør seg selv i ovnen, aiolien kan lages i forveien eller kjøpesFortsett å lese “Sweet scorpion grillspyd med båtpoteter og aioli”
- T-benstek med pommes boulangere og bretagnesausT-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus Pommes boulangere: 1,5 kg poteter 3 store løk hakket 3 fedd hvitløk, finhakket Bladene fra 1Fortsett å lese “T-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus”
- Taco tubs med kylling, guacamole og hjemmelaget salsaTaco tubs er lettere å spise enn tacoskjellene, så jeg foretrekker ofte dem. Vi lager alt tilbehøret fra bunnen. Det gjør at detFortsett å lese “Taco tubs med kylling, guacamole og hjemmelaget salsa”
- TacokalvTacokalv er en av de beste rettene jeg vet fra Sør- og Mellom Amerika. Om du ikke har tilgang på kalv, kan duFortsett å lese “Tacokalv”
- Tagine med kjøttboller og taboulehTagine er en leirgryte med lokk fra Nord-Afrika. Den brukes over åpen varme og kan kjøpes på internett. Siden vi har gassbluss bådeFortsett å lese “Tagine med kjøttboller og tabouleh”
- Thaisalat med biffstrimlerThaimat er en nydelig kombinasjon av søtt, sterkt og syrlig, som jeg synes er helt fantastisk. Her har jeg lagd en thaisalat somFortsett å lese “Thaisalat med biffstrimler”
- Tørrmodnet t-benstek med rødvinssaus og maiskolberTørrmodnet t-benstek med rødvinssaus og maiskolber er en nydelig rett, hvor både kjøttet og maisen tilberedes på grillen. Jeg var så heldig atFortsett å lese “Tørrmodnet t-benstek med rødvinssaus og maiskolber”
- Valentinsdagen – Italienske kjøttboller med hjertepastaValentinsdagen, også kalt alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, feires 14. februar, hvert år. Det er en feiring av kjærligheten og har lange tradisjonerFortsett å lese “Valentinsdagen – Italienske kjøttboller med hjertepasta”
- Verdens beste lapskausMoren min lager verdens beste lapskaus. Hemmeligheten er knoke, og som med mange norske tradisjonsretter, masse koketid. 1 salt svineknoke 1,5 kg oksekjøttFortsett å lese “Verdens beste lapskaus”
- Wallenbergare med ertepuré og båtpoteterWallenbergare med ertepuré og båtpoteter er en svensk tradisjonsrett som kommer fra restaurant Cecil i Stockholm. Den lages opprinnelig med kalvekjøtt, men detFortsett å lese “Wallenbergare med ertepuré og båtpoteter”
- Wallenbergare med potetpuré og erterWallenbergare er en av de mest kjente matrettene fra Sverige. Denne gangen har jeg laget potetmos til, men du kan bruke hva slagsFortsett å lese “Wallenbergare med potetpuré og erter”
- WienersnitselWienersnitsel blir brukt mye i Mellom- og Sør-Europa. Da jeg var liten, var det vanlig å servere det på kaféer og veikroer ogFortsett å lese “Wienersnitsel”
- Ytrefilet med cowboysmørsausYtrefilet med cowboysmørsaus passer perfekt til deg som er glad i kryddersmør. Du kan bruke hvilke grønnsaker og poteter du vil, men jegFortsett å lese “Ytrefilet med cowboysmørsaus”
- Ytrefilet med kantarell- og sjampinjongsausYtrefilet med kantarell- og sjampinjongsaus er nydelig selskapsmat Gni inn ytrefileten med rub, f.eks. Menys BBQ-rub. Dette kan gjerne gjøres dagen i forveien.Fortsett å lese “Ytrefilet med kantarell- og sjampinjongsaus”
- Ytrefilet med sinte poteter, jordskokkpuré og kraftig estragonsausYtrefilet med sinte poteter, jordskokkpuré og kraftig estragonsaus har kraftige, gode smaker og passer kanskje best for voksne. Potetene har ganske sterke, menFortsett å lese “Ytrefilet med sinte poteter, jordskokkpuré og kraftig estragonsaus”
- Ytrefilet sous vide med pastinakkpuré og konjakk- og peppersausYtrefilet sous vide med pastinakkpuré og konjakk- og peppersaus er en av mine favorittretter. Konjakk- og peppersaus er dessuten den beste sausen jeg vetFortsett å lese “Ytrefilet sous vide med pastinakkpuré og konjakk- og peppersaus”
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.