Grønnsakstuing smaker nydelig til både kjøtt- og fiskeretter. Her har jeg laget en variant av rotgrønnsaker.
1 gulrot
1 nepe
1/4 sellerirot
1 persillerot
1 vårløk eller 1 bunt gressløk
2 ss smør
2 ss hvetemel
Kokekraften fra grønnsakene
Skvett fløte
Skrell og del alle grønnsakene i små terninger bortsett fra vårløken.
Kok grønnsakene, bortsett fra vårløken, møre i litt vann, tilsatt litt grønnsaksfond. Når grønnsakene er kokt, lages sausen til stuingen. Smelt smør i en kjele, rør inn melet og spe med kokevannet, til den er en litt tykk saus. Tilsett en skvett fløte. Smak til med muskat, salt og pepper. Rør inn grønnsakene inkludert strimlet vårløk/gressløk. Pynt med litt gressløk og server.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.