Suppebrød med potet

Suppebrød med potet er laget av durumhvete, som også kalles for hardhvete. Det er en italiensk meltype som har et naturlig større innhold av gluten og proteiner enn vanlig hvetemel. Dette melet har evnen til å ta opp mer fuktighet og gir et lettere og luftigere resultat.

25 g gjær

3 dl lunkent vann

1 ts salt

1 ts sukker

500 g fint durummel

1 ss olivenolje

 

Fyll:

2,5 dl ricotta

2 finhakkede fedd hvitløk

2-3 poteter

Olivenolje

Rosmarin

Flaksalt

100 g reven mozzarella

 

Elt sammen deigen og form den til en kule. Skjær et kryss på midten og la den heve til dobbel størrelse. Kjevle deigen ut i en oval fasong, legg den på bakepapir på en stekeplate og pensle den med olivenolje. La deigen heve i 30 minutter.

Bland ricotta og hvitløk og smør det ut over bunnen. Skjær potetene i tynne skiver, med en mandolin eller ostehøvel, og fordel dem over deigen. Strø over rosmarin, salt og reven ost i et jevnt lag.

Drypp over litt olje og stek på 200 grader i 25-30 minutter. Server suppebrød med potet lunken.

Suppebrød med potet
Suppebrød med potet

 

Du finner flere spennende potetvarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese