Suppelapskaus er en høst- og vinterrettene fra barndommen min. Det er en slags tynn, lys lapskaus, men selv om den er tynn, har den mye smak.
1 saltet svineknoke
1,5 liter vann
8 poteter, i terninger
1 løk
2 laurbærblader
1 purre i strimler
1 persillerot, i terninger
4 gulrøtter, i biter
1 sellerirot, i terninger
Pepper og ev. salt
Bladpersille
Kok knoken, løken og laurbærbladene i vann til kjøttet nesten faller av beinet. La det småkoke i noen timer, minimum to. Ta opp knokene, skjær av kjøttet og skjær det i terninger. Legg både bena kjøttet tilbake i kjelen. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke til grønnsakene er møre, min. 30 min. Smak til med pepper og ev. salt (husk at knoken også har avgitt mye salt). Dryss over litt grovhakket bladpersille ved servering.
Server suppelapskaus med godt brød eller flatbrød.
Du finner oppskrifter på masse deilig tradisjonsmat HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.