Sursild er kjent og kjært på mange norske frokostbord. Du kan kjøpe ferdig, men det er morsomt å lage sild selv, så det kan jeg virkelig anbefale.
4 spekesildfileter
1 løk i ringer
Legg silden i vann eller melk over natten, så den blir litt mindre salt. Skyll, tørk av og del i gaffelbiter.
Lake:
3 dl vann
2 poser sursildkrydder
3,5 dl sukker
2 dl eplecidereddik
2 laurbærblader
Kok opp alle ingrediensene til laken og sett til avkjøling. Laken må være helt kald,.
Legg spekesild og løk lagvis i et rent glass og hell over laken. Sursild bør stå kaldt i min, 1 døgn før den spises.
Holdbarheten er ca. 2 uker i tett glass, når den står kaldt.
Du finner masse spennende sildeoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.