Sursild

Sursild er kjent og kjært på mange norske frokostbord. Du kan kjøpe ferdig, men det er morsomt å lage sild selv, så det kan jeg virkelig anbefale.

4 spekesildfileter

1 løk i ringer

Legg silden i vann eller melk over natten, så den blir litt mindre salt. Skyll, tørk av og del i gaffelbiter.

Lake:

3 dl vann

2 poser sursildkrydder

3,5 dl sukker

2 dl eplecidereddik

2 laurbærblader

Kok opp alle ingrediensene til laken og sett til avkjøling. Laken må være helt kald,.

Legg spekesild og løk lagvis i et rent glass og hell over laken. Sursild bør stå kaldt i min, 1 døgn før den spises.

Holdbarheten er ca. 2 uker i tett glass, når den står kaldt.

Sursild
Sursild

Du finner masse spennende sildeoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese