Svensk og norsk mat har mye til felles, men både de og vi har spesialiteter, som ikke finnes i nabolandet.
Oppskrifter fra Sverige:
- Akevittsild
- Ålandspannekake med eplekompott
- Andebryst med rødvinskokt pære, rødvinssaus, persillerotpuré og spennende poteter
- Bakt laks med svensk romsauce eller rognsaus med bakte sexypoteter
- Blåskjell med karri og deilig skalldyrsaus
- Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon
- Budapestrull
- Den svenske nasjonaldagen
- Diabetesvafler
- Djevelegg
- Elgboller med ramsløk
- En lettvinn og velsmakende eplekake
- Eplekake med rosin, kanel og mandler
- Fastelavnsboller
- Fastelavnsboller – litt morsommere
- Fine rundstykker med frømiks
- Fletteloff
- Gløgg – glühwein – mulled wine
- Grønn ertesuppe
- Havregrøt
- Helstekt gås med tranebærstuffing, rødvin- og portvinssaus og karamelliserte poteter
- Hjemmelaget kjøttpudding
- Hjemmelaget potetsalat
- Hjortekarbonader med ertepuré og potetmos
- Hønsefrikassé
- Hovmestersaus, sennepssaus eller gravlakssaus til røykelaks/gravlaks
- Hvetekringle med vaniljekrem og makronfyll
- Julegløggsild
- Kålruletter
- Kanel i svingen – kanelboller
- Kanelknuter med epler
- Kanelsnurrer med epler
- Karbonader med knutekålstuing
- Karrisild
- Kladdkaka de luxe
- Knutekålstuing
- Laks med pepperrotsaus og ovnspoteter
- Laks på grillen
- Lammestek med rotgrønnsaker og potetmos
- Lettvinn eplekake
- Lettvinn eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem
- Luftig og kjempegod loff
- Lussekatter og fylte lusseboller
- Lys lapskaus
- Mammas waldorfsalat
- Mannen i husets julesild
- Mazariner
- Nepestuing
- Ørretrøre i mørdeigsformer
- Ostefylte horn
- Overdådig eplekake
- P3
- Pannekaker
- Pannekaker med lun eplemos og is
- Pepperrotsaus med dill
- Pepperrotsild
- Perfekt potetpuré
- Pickles
- Pickles er mer enn sylteagurk
- Portvinssild
- Potetmos
- Rødkål
- Rødkål i ovnen
- Saftig hverdagsbrød
- Sennepssaus til fisk
- Sennepssild med grønne epler
- Sildetallerken
- Sjokoladepudding
- Skagenrøre
- Smørdampede rotgrønnsaker
- Smørgåstårta
- Solbærsild
- Spinatsuppe
- Superluftige boller
- Sursild
- Svensk 3-retters middag
- Svensk romsås eller rognsaus
- Svinesteik i sous vide med gammeldags brun saus
- Svinesteik med rødkål og gammeldags brun saus
- Tabascosild
- Thaisild
- Tilslørte bondepiker
- Tjelknøl – en svensk spesialitet
- Tomatsild
- Tomatsuppe med egg
- Tyttebærrømme – godt til spekemat og vilt
- Vafler
- Vaniljeknuter
- Vaniljesaus
- Västerbottenpai med bacon, purre og løk
- Wallenbergare med ertepuré og båtpoteter
- Wallenbergare med potetpuré og erter