Syrisk mat inneholder mye aubergine, squash, hvitløk, kjøtt (mest fra lam og sau), sesamfrø, ris, kikerter, favabønner, linser, kål, blomkål, vinblader, syltet kålrot, agurker, tomater, olivenolje, sitronsaft, mynte, pistasjnøtter, honning og frukt.
Syria serverer ofte mezze, som er syrisk tapas, sammen med arabisk brød før hovedretten. Desserten består gjerne av kaffe, sammen med søt konfekt eller frukt.
Mange av de syriske oppskriftene er minst fra 1200-tallet.
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeig
- Cacık – jajik – jajeek – tarator – ταλαττούρι – mast o khiar – ovdukh
- Dolma med kjøtt
- Fattoush
- Fersk tunfiskbiff
- Filopakket fiken med chèvre
- Granateplelaks
- Hummus
- Kebab av lammekjøttdeig med cacık
- Kebabdressing
- Khobz, khoubz, khobez, khubez, khubooz, kesra, agroum
- Kibbeh med fattoush
- Kjøttboller med salat og hummus
- Kylling med couscoussalat og mango- og karridressing
- Lam shawarma
- Lammedolma med fattoush og baba ganoush
- Lammefilopai
- Machboos
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam
- Manti – shishbarak
- Maqluba – Maqlooba
- Muhalabia
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Pizza med smak av Midtøsten
- Salat fra Midt-Østen
- Syrisk lammelår – så mørt at det faller av beinet
- Tabbouleh
- Yoghurthummussaus