T-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus

T-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus

T-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus

 

Pommes boulangere:

1,5 kg poteter

3 store løk hakket

3 fedd hvitløk, finhakket

Bladene fra 1 neve timian

7 dl kyllingkraft

75 g smør + litt til å smøre formen med

2 ss olje

Salt og pepper

 

Pommes boulangere

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, enten med mandolin, eller med ostehøvel. Smelt litt smør og olje i en stekepanne og brun løken lett, sammen med hvitløken, på lav varme. La det renne av i et dørslag.

Smør en ildfast form og legg poteter, salt, pepper og løk lagvis. Avslutt med et lag poteter, hell på kyllingkraft og fordel resten av smøret over.

Stek på 210 grader i 1 time, til potetene er gjennomstekt og har fått lekker gyllen farge.

 

Bretagnesaus:

1 liten rødløk, finhakket

1/2 paprika, finhakket

6 sherrytomater

3 dl fløte

3 ss crème fraiche

2 ts estragon

3 ts paprikapulver

2 ss kyllingfond

2 fedd hvitløk, finhakket

Fres løken i litt smør. Tilsett paprika og tomater og la det kose seg på svak varme i ca. 15 min.

Jevn blandingen med en stavmikser. Tilsett crème fraiche, fløte, estragon, paprikapulver, hvitløk, og fond. La det småkoke noen minutter, rør av og til. Smak til med salt og pepper.

T-benstek:

Gni t-bensteken med olivenolje, salt og pepper og legg kjøttet på grillen. Grill i ca. 5 minutter på hver side til du har fått en fin grillskorpe på kjøttet. Legg kjøttet over på indirekte varme og grill videre i ca. 10 minutter til det har en kjernetemperatur på 56 grader. La kjøttet hvile i noen minutter, før du skjærer i det.

Server t-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus sammen med grønnsaker etter eget ønske, f.eks. asparges, brokkoli eller bomkål.

T-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus
T-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese