Taco med kjøttdeig

Taco med kjøttdeig

Taco med kjøttdeig er lett å like for hele familien og er en favoritt for mange. Jeg lager tacokrydderet selv, så det blir mindre salt og du kan bestemme styrken selv, men om du foretrekker de ferdige krydderposene, kan du selvfølgelig det. Når jeg lager tacokrydder, lager jeg alltid mye og heller det i et tett glass, så jeg har til flere ganger. Du finner oppskrift på hjemmelaget tacokrydder her. Du kan bruke kjøttdeig av storfe til denne retten, men det er også godt med kyllingdeig, lammedeig, svinedeig, eller kjøttdeig fra vilt, for eksempel elg eller hjort.

Kjøttsausen:

400-600 g kjøttdeig

2 løk, fin- eller grovhakket etter eget ønske

2-3 ss hjemmelaget tacokrydder eller 1 pose ferdigkjøpt

1 glass tacosaus, styrke etter eget ønske

1 boks hakkede tomater, helst Mutti

Brun kjøttdeigen i olje eller smør, tilsett løken og brun videre til løken er blank. Tilsett tacokrydder, tacosaus og hakkede tomater og la det koke under lokk til passe konsistens, mens du lager salat og varmer tortillaer eller tacoskjell i ovnen.

8 store tortillaer eller 12 tacoskjell

Salaten:

Salaten kan varieres i det uendelige, men her er en enkel og rask variant.

2 tomater i terninger

1/2 agurk i terninger

1 paprika i terninger

1 boks mais i terninger

Bland sammen og sett til side til du skal spise.

Tilbehør:

8 store tortillaer eller 12 tacoskjell

Guacamole, du finner oppskrifter på flere velsmakende varianter her.

Rømme

Revet ost

Fyll en varm tortilla eller tacoskjell med kjøttsaus, salat, ost og guacamole eller rømme. Rull sammen, om du bruke tortila og kos deg.

 

Taco med kjøttdeig
Taco med kjøttdeig

 

Du finner mange spennende retter fra Meksico, både forretter, hovedretter, desserter og drinker her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Hva synes du?

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese