Tagine med kylling og kokos er en spennende rett fra Nord-Afrika.
Du får kjøpt taginer på Lille Medina i Oslo, de har også nettbutikk. Det er viktig å kjøpe en som er til koking og ikke en serveringstagine, som ikke tåler så sterk varme. Serveringstaginen er fin til servering av f.eks. taboulet.
Du kan også lage retten i en gryte, om du ikke har eller ikke vil investere i en tagine.
Raz el Hanout får du kjøpt i asiatiske butikker.
4 ss nøytral olje
2 løk strimlet
4 fedd hvitløk finhakket
4 kyllingfileter i strimler
1 ts chilipulver
1 cm fersk ingefær
Litt safran
1 kanelbark (eller 1 ts vanlig kanel)
1 ss Raz el Hanout
Saften av 1 lime
1 ts pepper
1 liten boks hakket tomat
3 gulrøtter i små terninger
1 ss kyllingfond
1 liten boks kokoskrem
Tørket frukt etter eget ønske i små terninger. Vi har brukt fiken, aprikos og dadler.
2 finstrimlede vårløk
Fremgangsmåte:
Hell oljen i tagninen, varm den opp og brun kyllingen og til den får fin farge. Tilsett gulrøtter, løk, hvitløk, chili, safran, kanelbark, Raz el Hanout, pepper, tomater, kyllingfond, kokoskrem og lime. Del frukten i små terninger og tilsett den også.
Alt røres sammen og nå gjør resten seg selv. Setter på lokket og fyll kaldt vann i det lille rommet på toppen. Dette gjør at når fuktigheten fra maten fordamper, kjøles den ned i lokket og renner tilbake i maten. Vi sjekker av og til at det ikke koker tørt og fyller ev. på litt vann, om det ikke er fuktig nok. Denne retten blir nesten bedre jo lenger den får koke, så om du har tid, kan du gjerne bruke kjøtt fra forpart av f.eks. lam, som må den stå lenge, gjerne 2-4 timer. Om du bruker kyllingfilet, er den ferdig etter ca 30 min.
Vi setter taginen rett på bordet, siden den både er dekorativ og holder godt på varmen. Vi koser oss ofte med en Riesling med restsødme til så krydret mat.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.